Het was de tegenpartij die steeds de voorsprong nam.
Het was de tegenpartij die steeds de voorsprong nam. Foto:

RWA heeft echt geknokt als team

RHOON - Afgelopen weekend stond de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar op het programma, thuis tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld Giessendam.

De gasten waren favoriet voor deze wedstrijd en maakten dit ook in het begin waar. De eerste drie aanvallen leverden voor hun direct drie goals op en ze liepen binnen negen minuten uit naar een 3-9 voorsprong. Wel wat twijfels bij twee goals of deze goedgekeurd hadden moeten worden en wat vreemde beslissingen van het Belgisch scheidsrechtersduo. Zij waren de hele wedstrijd erg matig voor beide kanten. Er vielen ook onnodig gegeven gele kaarten voor de gasten.

Na tien minuten een time out genomen en puntjes nogmaals op de 'i' proberen te zetten. Vooral de onrust in de verdediging en het ontbreken van de echte beleving aangehaald. Dit pakte de ploeg als team erg goed op en ze kwamen steeds meer in de wedstrijd. Via prima goals en sterk verdedigen bereikten ze de rust met een 9-11 tussenstand. Direct na de rust haakten ze volledig aan en na ruim 27 minuten spelen was het weer gelijk (11-11). Het was Vriendenschaar die steeds de voorsprong nam. Bij 19-19 waren het de gasten die drie minuten voor tijd weer op voorsprong kwamen. (19-20). RWA kreeg nog wat goede kansen, maar helaas viel de gelijkmaker niet meer en zo werd het een zeer zure nederlaag.

Volgende week wacht een belangrijke uitwedstrijd tegen ONDO in Middelburg waar om 20 uur in sporthal De Sprong het startsein zal plaatsvinden.