Rondleiding Kasteel

RHOON - De commissie rondleidingen geeft regelmatig een toer door het Kasteel om men kennis te laten maken met de gebruiken en historie van dit monument door de jaren heen. 

Het kasteel heeft op zolder een gevangenis. Ontsnappen was niet mogelijk en het kon er berekoud zijn. Tijdens de rondleiding vertelt de gids voor welke functies de diverse vertrekken in vervlogen tijden dienden met boeiende en verrassende kasteelverhalen. De geschiedenis van het kasteel en haar bewoners, de families Van Duiveland, Bentinck en Van Hoboken, levert spannende en interessante verhalen op.

De rondleiding duurt ongeveer een uur, er wordt in diverse groepen in en rond het Kasteel gelopen. De eerstvolgende rondleiding is op zondag 22 januari om 15.30 uur.

Kosten 2,50 euro. Reserveren via www.stichting-kasteelvan
rhoon.nl/agenda.


Koffiemoment voor Mantelzorgers

ALBRANDSWAARD - Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen zij voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden, want andere mantelzorgers begrijpen de problemen maar al te goed.

Op maandag 30 januari is er een koffiemiddag vanuit Welzijn Albrandswaard Mantelzorg. Op deze middag is er een consulent mantelzorg aanwezig waar men gelijk vragen kan stellen. Het is een inloopmiddag.

Het Boerderijtje, Werkersdijk 1, Rhoon. 13.30 tot 15 uur. 


Schaaksoos

RHOON - De schaaksoos in Het Boerderijtje is na een korte vakantie weer volop in beweging. Wie ook mee wil doen, is welkom op donderdagmiddag vanaf 13.30 uur in Het Boerderijtje, Werkersdijk 1 in Rhoon. Het betreft koffiehuisschaak en geen les, dus enige kennis van het schaken is gewenst. Meer informatie via 010-5018322.