Bibliotheek komt misschien terug

ALBRANDSWAARD – Bibliotheek AanZet heeft tijdens de commissievergadering op 16 januari een presentatie gegeven. Zij gaven aan dat het rijk zestig miljoen beschikbaar gaat stellen voor het bibliotheekwezen in Nederland. Albrandswaard staat in de top tien van de gemeentes waar geen bibliotheek is en benoemd als ‘witte vlek’.

In 2014 zijn de bibliotheken verdwenen uit de gemeente. Er zijn wel afhaalpunten en in De Boekenstal en in Hof van Portland kunnen boeken worden meegenomen en ingeleverd. Maar dit zijn oude boeken en het assortiment wordt niet vernieuwd en niet geregistreerd. Op de scholen in Albrandswaard zijn wel kleine bibliotheken. 

Er moet onderzoek gedaan worden en gezocht worden naar een goede locatie. Het liefst een locatie waar de bibliotheek samengebracht wordt met andere instanties, zoals bijvoorbeeld de bibliotheken in Barendrecht en Ridderkerk. In Ridderkerk is bibliotheek AanZet in het gemeentehuis gevestigd en in Barendrecht onder andere in Het Kruispunt. 

Landelijk kent de bibliotheek vier miljoen gebruikers. Dit aantal zou verhoogd moeten worden naar minimaal acht miljoen gebruikers.

Wethouder Mieke van Ginkel gaf aan dat ze hiermee aan de slag gaat en dat ze voor de zomervakantie hoopt terug te komen bij de raad met meerdere voorstellen.


Modderwandeling

RHOON - Bij Boerderij De Buytenhof is een modderwandeling uitgezet door de zorggasten. Door alle regen van de afgelopen weken, is het extra modderig. De route is op te halen in de boerderijwinkel waarna men de bordjes kan volgen. De wandeling is gratis en men hoeft niet te reserveren. De wandeling is ongeveer 1 tot 1,5 kilometer. De hond kan mee, maar een kinderwagen is niet aan te raden.

Liever niet vies worden? Wacht dan tot het voorjaar en loop de bloesemwandeling.

Informatie
Op www.debuytenhof.nl staat meer informatie.