Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Stel jezelf eens voor

Mijn naam is Piet van der Meulen, 64 jaar, heb een relatie met Patricia. Samen hebben wij 4 kinderen en 4 kleinkinderen. Geboren in Rijsoord en wij wonen ook in Rijsoord. Sinds 1 februari jl. gepensioneerd.

Hoe ben je in aanraking gekomen met V.V. Rijsoord?

Via mijn vader, ook een echte Kraai, was ik van jongs af aan op de voetbal te vinden en op mijn 9e daadwerkelijk lid geworden en inmiddels dus 55 jaar. Gevoetbald tot rond mijn 40e waarvan de laatste jaren in het 6e elftal waarin vele oud gedienden actief waren.

Wat heeft jouw ertoe gebracht vrijwilligerswerk te doen bij deze vereniging?

Het is eigenlijk begonnen tijdens de bouw van de huidige kantine. Mijn vader was daar ieder vrij uurtje te vinden en het was vanzelfsprekend dat ik mee ging voor kleine hand en spandiensten bv iets aangeven of vasthouden. Mijn ouders stonden later iedere zaterdag achter de bar en zo ben ik ook in aanraking gekomen met het vrijwilligers werk op de club. Door mijn drukke baan, heb ik jaren niets voor de club kunnen betekenen maar VOOR de bar droeg ik mijn steentje bij. Wel al 24 jaar betrokken bij de organisatie van de Draai rond de Kraai.
Een aantal keren ben ik wel gevraagd om in een commisie oid van de club plaats te nemen maar kon dat niet combineren met mijn werk. Vanaf 2016 ben ik daadwerkelijk minder gaan werken en dat bleef niet onopgemerkt en ben ik gevraagd voor de functie van Penningmeester. Deze functie vervul ik met veel plezier maar de mij voorgehouden ca. 5 uur per week is gewoon veel meer.

Is er een mooie herinnering aan het vrijwilligerswerk bij deze club?

Rijsoord is een geweldige club waar bijna iedereen elkaar kent. Het is moeilijk om er echt 1 specifieke herinnering uit te halen maar naast het penningmeester zijn doe ik ook kleine onderhouds werkzaamheden en daar haal ik veel voldoening uit. Recent voorbeeld is het jeugdhome en de renovatie van de kleedkamers waar ik heel trots op ben.

Is het tijdrovend?

Tijdrovend is het zeker want er is altijd wel iets te doen en kan je 40 uur per week moeiteloos vullen met allerlei klussen.
Zomers gaan wij vrij lang met vakantie maar zelfs dan probeer ik via het internet mijn dingen voor de club te doen en bij te houden.