Chansons-concert Rhoon

RHOON - Echte liefhebbers van Frankrijk en van de Franse cultuur moeten zich gaan haasten kaarten te kopen voor het benefietconcert met Franse chansons op zaterdag 17 december aanstaande in de Rhoonse Dorpskerk, naast het kasteel. 

Daar is die avond het 22e jaarlijkse Lions-benefietconcert, ditmaal geheel in een aanstekelijke en luchtige Franse sfeer. Het muzikale studenten-collectief ‘Les Ephémères’ (een Franse naam-met-knipoog) bestaat die avond uit zes studenten van de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Zij worden begeleid door pianist Rutger Laan en accordeonist Tim Wagelaar. 

‘De kleinkunstenaars gaan hun publiek trakteren op een ruime selectie van chansons, ballades en mogelijke meezingers van o.a. Edith Piaf, Charles Aznavour, Jacques Brel, Yves Montand, Barbara en anderen. Zelfs de pauze van het concert is in Franse sfeer: dan bieden de Lions aan de bezoekers een glas wijn en een stukje kaas. Dit is in de toegangsprijs inbegrepen. 

Goede doel 
De opbrengst van het benefietconcert gaat dit jaar naar de stichting ‘Zeilschip De Zeeland'. Deze regionale stichting beschikt over een gerestaureerde salonboot, ook aangepast voor dagtochten op het water voor mensen met een lichamelijke of financiële beperking uit Albrandswaard en regio. Lionsleden bieden dan hierbij een helpende hand bij het vervoer van de gasten naar- en vanaf de boot en aan boord bij de catering en bediening.

Kaarten
De kaartverkoop voor het benefietconcert loopt goed. Dit op zich belooft al een sfeervol bezette Dorpskerk. Maar de Lions streven naar een uitverkocht huis. Kaarten bestellen à 25 euro, kan rechtstreeks bij Lionsleden en/of via een e-mail aan: rahaak54@gmail.com.