INGEZONDEN

Waar blijft de container?

Er stond een prachtig stukje in de Schakel over onze dementievriendelijke gemeente Albrandswaard.

We zijn zelfs sinds september officieel een dementievriendelijke gemeente. Echt het stond er. Officieel.

Een stukje verder stond ook dat 70% van de mensen ‘gewoon’ in de wijk wonen. De gemeente geeft ook aan dat ze na blijft denken hoe ze er voor mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen zijn. Echt een heel mooi stukje.

Alleen vraag ik voor de mensen die in de Vierspan en de Tweespan wonen (waar misschien de meeste kans is dat er mensen wonen met beginnende dementie) die bijna allemaal met een rollator lopen of op zijn minst moeilijk ter been zijn, al bijna een jaar of er misschien een container geplaatst kan worden waar de mensen hun vuilniszakken in kwijt kunnen. Er is beloofd dat de container er in november zou staan.

Er heeft een container gestaan, maar die is door diezelfde dementievriendelijke gemeente weggehaald. En nu moeten de mensen van de aanleunwoningen een heel eind lopen met hun vuilniszak, om voor 1 euro en 15 cent per keer hun vuil weg te brengen. Nu komt de winter eraan, dus eerder kans op gladheid. De mensen durven of kunnen niet meer naar buiten en waar blijven ze dan met hun vuilniszak? Wie wil het op zijn geweten hebben dat er mensen vallen en iets breken?

Dus gemeente; als jullie echt zo dementievriendelijk zijn als er in het stukje staat, mag er dan ook een vuilcontainer in de buurt van de oudere mensen, die nog zelfstandig wonen?

Astrid van Rosmalen


Procedure of doel?

Zojuist hoorde ik op het journaal dat m.b.t. de mensen in de bijstand de mens weer belangrijker wordt dan de regels. Dit is zeker toe te juichen. Wel hoop ik dan dat dit zal gelden voor alle mensen die ondersteuning van de gemeente nodig hebben.
Ik denk aan mijn kleinzoon met autisme. Hij gaat niet gewoon naar school in de buurt maar naar een speciale opvang. Heel fijn en dankbaar voor deze mogelijkheden maar wel heel vervelend dat daar ieder jaar weer allerlei bureaucratische handelingen nodig zijn om die indicatie voort te zetten. De regels zijn nu eenmaal belangrijk. Belangrijker dan de moeder die al 24/7 áán staat en ook nog regelmatig tegen de gemeentelijke muur loopt. Een gemeente met een budget voor vier dagen opvang in plaats van vijf. Regels of mens?

Zo gaat hij iedere dag met een busje naar Capelle. In de middag is hij één tot anderhalf uur onderweg. Dankbaar voor de mogelijkheid maar inmiddels is er een opvang geopend in Pernis waar hij per direct terecht zou kunnen met bijkomend voordeel dat de reistijd enorm zou afnemen. Helaas, de gemeente heeft regels en procedures waar niet zomaar van afgeweken kan worden. De procedure is belangrijker dan het doel en eerst moet er weer een nieuwe (bekende) indicatie komen en dat kan wel even duren. De plek in Pernis zou dus wel eens ingenomen kunnen worden door deze stroperige procedure en zo lijkt de procedure helaas toch belangrijker dan de mens.

M.P. Boender


Opbrengst Grote Clubactie

ALBRANDSWAARD - Met een opbrengst van bijna 13 miljoen euro verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Albrandswaard haalden samen 19.659 euro op. 

Dit jaar deden in Albrandswaard de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80 procent naar de club.

Sv Poortugaal 6693 euro, Scouting Albrandswaard 1848 euro, sv Rood Wit Albrandswaard 1806 euro, S.V. Turnen houdt ons Recht 1080 euro, Badmintonclub Boomgaardshoek 945 euro, TV Poortugaal 741 euro, S.V. Shat Mata 450 euro, Atalante Sport 2502 euro, popkoor Bombary 1764 euro, R.K. Sportvereniging Willebrordusclub Rhoon 1575 euro, WCR 255 euro.


Agenda De Schakel

Kijk op www.deschakelal
brandswaard.nl/agenda om te zien wat er allemaal te doen is in Albrandswaard.