Poortugaal pakt een punt bij Capelle

POORTUGAAL - sv Poortugaal speelde zaterdag bij Capelle, dat altijd als een lastige tegenstander wordt beschouwd. Na de mooie zege op koploper Kloetinge, waarbij sv Poortugaal in de laatste minuut scoorde, was het Bjorn Wagenaar die de ploeg uit Poortugaal nu na een minuut al op voorsprong zette.

Capelle ging snel op zoek naar de gelijkmaker. Natuurlijk ging dat niet van een leien dakje, maar in de 27e minuut was het Jeffrey Rijsdijk die toch voor de 1-1 zorgde. Met die stand werd de warme thee opgezocht. Het was de toeschouwers ook gegund om zich even op te warmen.
Capelle leek in het tweede bedrijf iets sterker, maar kon de opening in de defensie van sv Poortugaal niet gemakkelijk vinden. Dennis van der Heijden was voor de ‘groenen’ de gelukkige: hij wist in minuut 72 Marvin Nootenboom te passeren. Zou sv Poortugaal net als vorig seizoen teleurgesteld uit Capelle terugkeren? Nee, daar stak Rick Nieuwveld vijf minuten later een stokje voor. Hij tekende de na een goede voorzet voor de 2-2.

Zo staat sv Poortugaal nog altijd op de negende plaats en hoopt het in het laatste duel voor de verdiende winterstop daar nog drie punten aan toe te voegen. Zaterdag ontvangt de ploeg van Peter Klomp het Rotterdamse sv Feyenoord. Aanvang 14.30 uur.

Rhoon verliest onnodig

RHOON - Afgelopen zaterdag heeft v.v. Rhoon met 2-0 verloren van Groote Lindt. In een niet al te beste wedstrijd en op een nog slechter veld kwamen beide ploegen niet echt tot grote kansen. Het was een wedstrijd waarbij de ploeg die als eerst scoorde de wedstrijd eruit zou slepen.
Aanvankelijk was dit Rhoon. Na een goede voorzet van Jeffrey Zwaan wist Jordy Kool de bal keurig binnen te tikken. Iedereen kon zien dat Kool keurig achter de bal bleef, alleen de valse grensrechter stak hier letterlijk een stokje voor. Helaas ging de arbiter mee in zijn beslissing en keurde de goal af. Vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Rhoon ging meer risico’s nemen, waardoor Groote Lindt in de laatste minuut de 2-0 scoorde. Waar een gelijkspel terecht was, ging Groote Lindt er met de drie punten van door.
Het was een sportieve wedstrijd wat werd voortgezet in de kantine. Beide ploegen zagen het Nederlands elftal winnen in de kantine waar een gezellige sfeer hing.

Volgende week speelt Rhoon zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen Hekelingen. Aanvang 14.30.