Spark Marathon

SPIJKENISSE - Het bleef afgelopen zondag, de dag van de Spark marathon, nagenoeg de gehele dag regenen. Ruim 1300 atleten hadden zich gemeld om deel te nemen aan één van de vier afstanden. De diverse startschoten werden gelost door wethouder Jeroen Postma.
Bij de marathon was het ook dit jaar geen spannende strijd. De winnaar van 2021, Roy Werner van Fortius uit Dordrecht, stond opnieuw aan de start. En hij bleek sneller, 2:28:31 tegen 2:32:27 vorig jaar en nu bovendien een parcoursrecord.
Bij de dames werd Marian van Hilst uit Steenderen eerste, lid van NTB; zij liep 3:10:35, tevens een PR.
Bij de halve marathon was het eveneens niet spannend; Gerd Devos uit Turnhout in België liep 1:09:42. Bij de dames was de winnares Harmsen-de Boer, haar tijd was 1:24:36.

De lopers doneerden voor Hospice De Waterlelie, aangevuld met een bijdrage van Spark, een totaalbedrag van 1.500 euro.
Voor alle uitslagen zie www.avspark.nl en
www.uitslagen.nl.


Klaverjassen

RHOON – Op vrijdag 2 december kan men weer klaverjassen in de kantine van WCR aan de Omloopseweg 6e in Rhoon. De kantine is om 19.30 uur open, het klaverjassen begint om 20 uur. Bij klachten graag thuisblijven.


Kerst-bloemschikken 

RHOON - Op 22 december is er vanaf 10.30 uur kerst-bloemschikken in het Boerderijtje, Werkersdijk 1 in Rhoon. Onder leiding van Julia van der Kaaden wordt een langwerpig tafelstuk gemaakt. Graag zelf een tangetje en een mesje meenemen. Kosten 15 euro. Voor 14 december aanmelden bij Julia, 06-2231488.


Handwerkclub

POORTUGAAL - Elke donderdagochtend zit een groepje dames gezellig te handwerken in De Boekenstal van 10 tot 12 uur. Breien, haken, kaarten maken of een spelletje doen. Aanmelden is niet nodig.