Verdiende winst WCR

RHOON - Veel toeschouwers uit Rhoon waren benieuwd of WCR tegenstand wist te bieden tegen Rotterdam United. Vooraf wist men dat dit een zware wedstrijd zou gaan worden. Rotterdam United had namelijk de perfecte score staan.

De wedstrijd begon en beide tegenstanders bleken al snel gelijkwaardig aan elkaar. Rotterdam United startte energiek, toch kreeg WCR vrij snel grip op de wedstrijd en neutraliseerde het spel van Rotterdam United.

WCR kreeg meerdere kansen om de score te openen. Een bijzonder moment in de 20e minuut. Uit een hoge voorzet wist Roeland de bal op het doel te werken. Een verdediger van Rotterdam United hield de bal tegen met beide handen in de lucht, een zuivere penalty. De scheidsrechter zag dit niet en greep niet in.

Ondanks dat WCR de gevaarlijkere partij was, gingen beide ploegen zonder te scoren de rust in. De tweede helft bleek vooral een fysiekere helft. Tegelijkertijd probeerde Rotterdam United de bal sneller rond de spelen.

WCR had na rust meer moeite met Rotterdam United, maar het wist toch redelijk eenvoudig overeind te blijven. WCR streed voor iedere meter in een compacte organisatie. Door Rotterdam United niet in hun kracht te laten komen, wist Rotterdam United weinig tot geen kansen te creĆ«ren.

Halverwege de tweede helft kwam een afgeslagen hoge bal terecht bij Cuca. Cuca twijfelde niet en nam de bal vol op de wreef. Via de binnenkant van de paal wist hij WCR op 1-0 voorsprong te brengen.

In de slotfase zette Rotterdam United alles op alles om de gelijkmaker te maken. Dit kostte ze onder andere een rode kaart (twee keer geel). Vlak voor tijd was er nog een harde charge van een invaller van achteren op Cuca. Pure frustratie, die door de scheidsrechter slechts met geel werd bestraft.

Wat een collectief en wat een verdiende overwinning. Zeker wanneer ze na negentig minuten naar de kansenverhouding kijken. Beide tegenstanders waren gelijkwaardig aan elkaar, maar het was toch WCR dat wist te winnen en hiermee Rotterdam United de ongeslagen status wist te ontnemen.

Volgende week spelen ze thuis tegen Steeds Hooger.
De ploeg die de laatste weken zijn naam eer aan doet en inmiddels op de tiende plaats is terug te vinden.