Djamairo Hoft vice-kampioen

Algemeen

RHOON – Djamairo Hoft is in het eindklassement van de GK4 Kart Series op de tweede plaats geëindigd van de Mini-Parilla Nationaal. De 9-jarige karter uit Rhoon reed tijdens de afsluitende race in Genk naar een fraai podium. In de finale in de regen kwam de rijder van SignMind Racing sterk opzetten en dat bekroonde hij met een derde plaats in het dagklassement.

Djamairo rijdt sinds kort met een nieuwe livery van SignMind Racing en de Surinaamse vlag is uiteraard nog terug te vinden op zijn helm. De talentvolle karter kan terugkijken op een sterk seizoen in de Mini-Parilla Nationaal klasse. “Het hele seizoen zit ik er al goed bij. Ik ben tweede geworden in het kampioenschap en dat is natuurlijk heel leuk. Nu heb ik weer een mooie grote beker gewonnen.”

Djamairo begon zijn laatste GK4-racedag met een 14e tijd in de warm-up, maar liet in de kwalificatie zijn snelheid zien. Met een 1:02.339 zette hij een veelbelovende P2 op het bord. ,,De kwalificatie ging goed en de eerste race ook. Daarin moest ik als tweede starten en ben ik ook als tweede geëindigd. Ik kreeg een tik aan de zijkant en daardoor spinde ik. Dat was wel balen. Ik viel terug en kwam als negende over de finish.”

Voor de finale begon het fors te regenen. “Ik moest wel even omschakelen, andere lijnen rijden, buitenom rijden en grip zoeken. Het was veel glijden en dat maakte het best wel moeilijk. Toch ben ik heel blij met een podium in de laatste race. Het was een goede prestatie in deze omstandigheden.”