In De Boekenstal worden de bijeenkomsten gehouden.
In De Boekenstal worden de bijeenkomsten gehouden. Foto:

Alzheimer café

ALBRANDSWAARD - Sinds maart 2022 zetten de gemeente Albrandswaard en verschillende partners zich actief in voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Zij geven voorlichting, doen activiteiten en nazorg voor inwoners en hun partners die te maken krijgen met dementie. 

Daarnaast hebben er de afgelopen maanden ook Alzheimer cafés plaatsgevonden in wijkcentrum De Boekenstal. De werkgroep kijkt met een fijn gevoel terug op deze cafés. Ze hebben veel uiteenlopende onderwerpen voorbij laten komen waardoor Mantelzorgers of andere geïnteresseerden op verschillende gebieden informatie en advies hebben kunnen ontvangen. Zo is er een avond een muziektherapeut geweest om ons meer te vertellen over het positieve effect van muziek, er is een notaris geweest voor uitleg over testamenten, ze hebben van Jolanda van Argos Zorggroep interessante informatie gekregen over de Montessori-methode bij mensen met dementie. Kortom veel leerzame en fijne avonden.
Het Alzheimer café biedt de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan en men kan boeken over dementie lenen bij het Alzheimer café.

Het eerstvolgende café is op dinsdag 7 februari in Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal. Deze avond zal in het teken staan van het thema muziek en dementie. Meer informatie via www.wel
zijnalbrandswaard.nl/dementie.