Een teleurstellend resultaat voor sv Poortugaal.
Een teleurstellend resultaat voor sv Poortugaal. Foto:

sv Poortugaal deelt cadeautjes uit

POORTUGAAL - Afgelopen zaterdag speelde sv Poortugaal tegen ARC in Alphen aan de Rijn.

De thuisploeg van de dag was van plan de jongens van sv Poortugaal vanaf de aftrap onder druk te zetten. Althans zo leek het vanaf de zijlijn. Of was het zo dat de in het geel geklede blauw-zwarten aanvankelijk wat achterover leunden? De meegereisde supporters wisten zich niet zo goed raad met de beginfase. Binnen 12 minuten sloeg het scorebord op hol: daar stond ineens 4-0 op. Een nadere analyse leert dat sv Poortugaal in dat tijdsbestek voor Sinterklaas had gespeeld en een aantal cadeautjes had weggegeven. Slordig uitverdedigen of net niet scherp zijn, het was wat het verschil maakte.

Na de 4-0 was de storm wel wat gaan liggen en kwam sv Poortugaal wel beter in de wedstrijd. Op het nieuwe kunstgrasveld van ARC was het Smally Lake die met een paar mooie acties voor gevaar zorgde. Hij raakte met een prachtig schot de paal. Zo’n wedstrijd was dan ook, het blijkt dan ook niet mee te zitten.

In de tweede helft was de Poortugaalse verdediging volgens het publiek beter georganiseerd. Smally Lake zorgde na een uur spelen voor de 4-1 en even later raakte hij nogmaals de paal. Daar bleef het qua memorabele aanvallen deze keer bij. Een teleurstellend resultaat.

A.s. zaterdag ontvangt sv Poortugaal om 14.30 uur Kloetinge.

Zege voor WCR, rommelige wedstrijd

RHOON - Na de gewonnen uitwedstrijd in Maasdijk, werd er zaterdag 19 november in Rhoon afgetrapt tegen fusieclub RVV Overschie.

Voor WCR waren er ook vandaag een aantal noodzakelijke mutaties in de basis ten opzichte van de afgelopen weken. Het begin van de wedstrijd voorspelde dat het een rommelige middag zou gaan worden. Beide ploegen waren slordig in balbezit en dat zorgde ervoor dat het niveau deze middag niet erg hoog lag.
Ondanks dat er in de beginfase weinig werd gecreëerd, had WCR duidelijk de overhand. RVV Overschie kwam halverwege de eerste helft in een kansrijke positie, maar de betrouwbare doelman Arjan wist met prima voetenwerk de kans te neutraliseren. Dit was het enige echte wapenfeit van RVV Overschie in de wedstrijd. Na de kans van RVV Overschie leek WCR meer bij de les te zijn. Halverwege de eerste helft werd er dan toch gescoord. Een afgeslagen bal ter hoogte van de zestienmeter vond de voet van Winston, die met een halve volley de doelman van RVV Overschie kansloos achter zich liet.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Het was WCR die op zoek bleef naar de beslissende 2-0. Invaller Melvin wist wel raad met een bal die hij aan de rechterkant mee kreeg. Hij wist met een schitterende trap de bal achter de verdediging te leggen, waar Jeremy hem aannam en hard via de linkerpaal binnen schoot. Verder kreeg WCR nog wat momenten om de score uit te breiden. Helaas eindige een aantal doelpogingen in de handen van de doelman. Daarnaast werd meerdere malen het aluminium geraakt.

Volgende week spelen ze uit bij Rotterdam United.

Het was een rommelige wedstrijd. Foto: Aad Kraaijenbrink-fotografie