Het Driepolderpunt. Foto: isabelle boon
Het Driepolderpunt. Foto: isabelle boon

Denk mee over belevingsplekken

RHOON - Op het Driepolderpunt aan de Schenkeldijk in Rhoon staat sinds deze zomer het vernieuwde landschapsschilderij ‘zicht op de polder’. Op de plek kun je als wandelaar of fietser genieten van het prachtige polderlandschap in het Buijtenland van Rhoon. Om het landschap voor recreanten meer beleefbaar te maken, wil de Gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon meer van dit soort mooie ‘belevingsplekken realiseren, zoals in het streefbeeld is opgenomen. Wie leuke, goede of creatieve ideeën heeft voor zo’n belevingsplek kan meedenken op woensdag 30 november.

Samen met de landschapsarchitect Peter Verkade, vertegenwoordigers van de Vereniging Vrienden Polders Albrandswaard (VVPA) en natuurvereniging De Carnisse Grienden zijn er al een aantal ideeën verzameld. Zo zijn er suggesties gedaan voor een vogelkijkhut, picknickplekken en uitkijkpunten. Op 30 november zullen de voorlopige schetsontwerpen van deze toekomstige belevingsplekken worden gepresenteerd. Bewoners en geïnteresseerden worden uitgenodigd mee te denken over hoe het Buijtenland van Rhoon een nog aantrekkelijker landschap kan worden.

Aanmelden
De meedenkavond op 30 november is van 18.45 tot 21 uur in de Theeschenkerij van De Buytenhof, Rijsdijk 98, Rhoon. Aanmelden kan via info@buijtenland-van-rhoon.nl o.v.v. avond belevingsplekken 30 november.


Informatiemarkt Valckesteijnse bos

POORTUGAAL - Er wordt een derde informatiemarkt gehouden op zaterdag 26 november in het Valckesteijnse bos. Omwonenden en geïnteresseerden zijn tussen 10 en 13 uur uitgenodigd om informatie op te halen over de kwaliteitsimpuls van het bos. De marktkraampjes staan in het bos, in het verlengde van de parkeerplaats aan de Poortugaalseweg. Naast het verkrijgen van informatie is de markt deze ochtend ook een plek waar gezellig een kopje koffie en een koek genuttigd kan worden.

Alle ontwikkelingen en veranderingen die in het bos hebben plaatsgevonden, hebben gevolgen voor de gebruikers van het bos. Mensen maken graag van het bos gebruik om te wandelen met de hond, om tot rust te komen, om paard te rijden of om van de natuur te genieten. Maar het bos is ook een thuis van verscheidene dieren en planten. Voor alle gebruikers moet ruimte zijn in het bos, maar niet alles kan overal tegelijk.

Op een eerdere informatiemarkt zijn de wensen van de gebruikers in kaart gebracht, en later is middels een enquête extra informatie opgehaald over hoe het bos gebruikt wordt. Deze informatie is nu verwerkt tot een uitvoerbaar plan. De onderwerpen die op de informatiemarkt ter sprake komen zijn onder andere de afronding van boswerkzaamheden, gebruik van het bos door ruiters, hondenlosloopgebieden, natuurlijke rustgebieden, wandelroutes, en speelnatuur.

Bloembollen
Dit moment wordt ook aangegrepen om iedereen op een ludieke manier zelf een bijdrage aan het bos te laten kunnen leveren. Zo wordt men uitgenodigd om bloembollen te planten. Deze bloembollen zullen een verbinding tussen stedelijk gebied en het bos gaan vormen: een echte stad-land verbinding. Staatsbosbeheer zal de bloembollen verzorgen.

De derde informatiemarkt wordt gehouden op zaterdag 26 november.