INGEZONDEN

Commissie Ouderenwerk Rhoon

Op woensdagmiddag 23 november hopen we weer een gezellige ouderenmiddag te organiseren in gebouw ’t Centrum te Rhoon. Na de inleiding zal de u inmiddels welbekende Michel van Grinsven voor ons een optreden verzorgen. De middag begint om 14 uur en zal om 16.30 uur afgelopen zijn. Voor vervoer kunt u naar de bekende telefoonnummers bellen. Graag tot dan. 

Met een hartelijke groet van Bertie, Joke, Marianne, Adrie en Marian


Kerstboomverbranding

Hierbij reageer ik op een artikel van de Schakel van 3 november.
Op pagina 3 in het artikel ‘Motie kerstboomverbranding' lees ik dat Wethouder Richard Polder de motie, ingediend door GroenLinks/PvdA, om te stoppen met kerstboomverbranding, heeft afgewezen. Het geen m.i. zeer verwerpelijk is vooral we op alle fronten bezig zijn om luchtvervuiling tegen te gaan.

Volgens de Natuur- en Milieufederatie moet de kerstboomverbranding gestopt worden omdat bij de verbranding CO2, fijnstof, stikstof en kankerverwekkende stoffen vrijkomen.
Volgens de wethouder zorgt de verbranding voor saamhorigheid onder de inwoners. Ik kan me voorstellen dat de jeugd een ‘fikkie' spannend vindt, maar saamhorigheid kan ook via andere middelen plaatsvinden.

Ik hoop dat de raadsvergadering van 19 december anders bepaalt en de verbranding niet door laat gaan.

Peter Harthoorn