Het zede deel van de Rolf-serie werd in ontvangst genomen.
Het zede deel van de Rolf-serie werd in ontvangst genomen. Foto:

Zesde Rolf-boek

ALBRANDSWAARD - Woensdag 9 november namen burgemeester Jolanda de Witte, kinderburgemeester Jasmijn van Hersbergen en rondleider bij Stichting Kasteel van Rhoon Anneke Dronzek deel VI in de reeks Rolf - verhalen in ontvangst.

Erwin de Jongh overhandigde ‘Rolf en het geheim van het Kasteel van Rhoon’ (1499) namens Stichting Rolf op de Klokkezolder van het kasteel. Dit verhaal werd geschreven als resultaat van samenwerking tussen beide stichtingen.

Net als bij de andere uitgaven is het doel interesse op te wekken voor en het toegankelijk maken van de geschiedenis van ‘Het ontstaan van Holland'. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland.

Schrijver Ruud de Jong laat in dit boek de hoofdpersoon allerlei spannende en interessante avonturen in en om het kasteel beleven.

De rondleiders vertellen op basis van het boek in verschillende zalen verhalen aan de leerlingen van de basisscholen uit Albrandswaard, die samen met hun docent naar het kasteel komen. In groepjes gaan ze speuren naar de oplossing van het geheim. Het boek is geschreven voor groep 7 en 8 en is prima te lezen los van een rondleiding.

Verkooppunten: AH, MCD, Primera in Rhoon en bij de Readshop in Barendrecht.