Collecte Het Gehandicapte Kind

ALBRANDSWAARD - In de week van 14 tot 19 november wordt de jaarlijkse collecte voor de Stichting Het Gehandicapte Kind gehouden. In Rhoon dorp en Poortugaal gaat weer een grote groep vrijwilligers de deuren langs.

Stichting Het Gehandicapte Kind houdt zich bezig met projecten als samen naar school, samen sporten, samen spelen. De inzet is dat kinderen met en zonder beperking zoveel mogelijk samen dingen kunnen ondernemen. Zo zorgen ze ervoor dat speeltuintjes geschikt worden gemaakt voor kinderen met een rolstoel, kinderen met en zonder beperking gebruik kunnen maken van sportverenigingen en samen op een locatie naar school kunnen gaan. Hiermee proberen ze de eenzaamheid van kinderen met een beperking terug te dringen. Iets wat helaas nog veel voorkomt.

De collectebussen zijn ook dit jaar weer voorzien van een sticker met een QR-code.

Onder de vrijwilligers dit jaar ook een aantal kinderen van Villa Stoer met ouders/begeleiders. Villa Stoer krijgt net als vorige jaren, weer de helft van de opbrengst van de collecte in Poortugaal en Rhoon dorp.

Meer informatie over de collecte, stichting Het Gehandicapte Kind of stichting Villa Stoer, via Ineke Kuilman, 022 - 728017 of i.kuilman.goejer@gmail.com.

Uitschelden en bedreigen
,,De afgelopen jaren hebben wij heel veel positieve reacties en mooie giften ontvangen waar wij heel dankbaar voor zijn. Tegelijkertijd zijn wij ook diverse collectanten kwijtgeraakt door de manier waarop ze uitgescholden of zelfs bedreigd werden. Onze collectanten zijn vrijwilligers en lopen met toestemming van de gemeente in een vaste aangewezen week langs de deuren. Het is eenieder vrij om wel of niet aan een collecte te geven, dat weten onze vrijwilligers ook. Maar gewoon een vriendelijk ‘nee, dank u' in plaats van schelden en deuren voor iemands neus dichtslaan, maakt voor de collectanten wel een groot verschil hoe ze hun collecteweek beleven”, voegt de organisatie toe.