Wensen op Wintermarkt

POORTUGAAL - Stichting Wens en Go staat zaterdag 26 november op de Wintermarkt in Poortugaal. ,,We naderen de decembermaand die altijd in teken staat van familie, gezelligheid, eten, lichtjes en cadeaus”, vertelt Yolanda Hekkert. ,,Maar voor veel mensen zal deze winter moeilijker zijn dan andere jaren." Yolanda doelt op het feit dat het leven, sinds de oorlog in Oekraïne, fors duurder geworden is. De boodschappen en energierekening lijken bepalend voor wat er maandelijks overblijft. ,,We moeten er meer zijn voor elkaar. Voor mensen van ver, voor mensen dichtbij, je buur, je verre vrind.”

Op de Wintermarkt heeft Stichting Wens en Go hun eigen wensboom. Iedereen kan langskomen en iemand opgeven voor een wens, of een donatie doen aan de stichting. 

,,Onze spelregels zijn eenvoudig. Iedereen kan een ster in de boom hangen. Deze ster staat symbool voor de persoon, of het gezin die je bij ons opgeeft voor een wens. De wensen in deze wensboom zijn bedoeld voor mensen uit Albrandswaard met een laag inkomen die echt een break verdienen. Mensen kunnen ook een donatie doen. Ook daar zijn wij blij mee, omdat we dan nog meer wensen kunnen vervullen.” 

Stichting Wens en Go is in maart 2021 opgericht en heeft inmiddels 42 grote wensen vervult. De Stichting is volledig afhankelijk van donaties en ontvangt geen subsidie. 

,,We hopen dat veel mensen meedoen en dat de boom aan het einde van de dag gevuld is met mooie ballen en sterren waarmee we laten zien wat we voor elkaar willen betekenen. Wethouder van Ginkel heeft in elk geval al toegezegd een ster in de boom te komen hangen.” 

Speciale avond Ontmoetingsrestaurant

ALBRANDSWAARD - In het Ontmoetingsrestaurant, waar ouderen voor 13 euro kunnen eten, heeft in oktober Chinees Restaurant Zilver Rijn uit Hoogvliet een heerlijke rijsttafel geleverd, in november koken vrijwilligers stamppotten met pompoensoep vooraf en een dessert. Op 9 december staat de vaste gasten een speciale avond te wachten.

De beide Ontmoetingsrestaurants worden samengevoegd en vindt De Ontmoeting eenmalig plaats in De Brinkhoeve in Poortugaal, waar La Bona Futura een Seniorenkerstconcert geeft en Ad Janssen en medewerkers van het Kasteel van Rhoon een luxe driegangendiner verzorgen voor 13 euro.