INGEZONDEN

Afvalbeleid

In de laatste schakel stond een bericht dat er nieuwe tarieven zijn vastgesteld door de gemeente.

Uiteraard gaan de prijzen weer omhoog. Het zou mooi zijn als scheiden van afval beloond wordt in plaats van het duurder te maken.

Als je afval gaat scheiden hebben 1-persoonshuishoudens, misschien ook 2-persoonshuishoudens elke om de week een halve bak PMT afval.

Tip-1; Ipv om de week een halve bak aan de straat te zetten, dit nu een keer over te slaan en daarna een volle bak aan te bieden. Gezien het afval moet dit lukken. Ik doe dit al enkele tijden en qua hygiĆ«ne maakt het niet veel uit, zeker als je zakken gebruikt.         

Tip-2; Meerdere 1-persoons huishoudens in de buurt, dealtje maken met de buren, ene keer buur-1 en de andere ophaal beurt buur-2.

En als je eens een volle bak hebt, dan even overleggen. Qua afval maakt het niet uit, maar het scheelt weer een paar centen.

P. van Vliet


Ontmoetingsrestaurant

ALBRANDSWAARD - Enige weken geleden deed Welzijn Albrandswaard een oproep om te zorgen dat het Ontmoetingsrestaurant in De Boekenstal en Wijkcentrum Portland door kan gaan. Sinds de vaste cateraar door omstandigheden is gestopt, is het lastig om voor een redelijke prijs een maaltijd te verzorgen voor ouderen in de wijkcentra van Welzijn Albrandswaard. Doel van de oproep was een cateraar te vinden die voor 13 euro een driegangenmaaltijd kan verzorgen of een geldschieter die het verschil met duurdere maaltijden kan opvullen. 

Voor komend jaar is nog geen structurele oplossing gevonden. Wie het belangrijk vindt dat ouderen met elkaar kunnen blijven eten voor een redelijke prijs en hier een bijdrage aan wil leveren, kan contact opnemen met Welzijn Albrandswaard, Yvonne Schults, 010-5018322.

Speciale avond op 9 december. Lees meer op pagina 5.