Praat met Vraagwijzer

ALBRANDSWAARD - Het Nibud heeft onlangs een rapport uitgebracht over de betalingsproblemen van huishoudens in Nederland. Een op de vijf huishoudens heeft dusdanige betalingsachterstanden dat er sprake is van betalingsproblemen. Veel mensen komen hulp vragen met het invullen van de aanvraag energietoeslag. Maar in de meeste gevallen komen de mensen als het water hen al aardig aan de lippen staat.

Door deze dagelijkse praktijk begrijpt de consulent als geen ander dat de stap om hulp te vragen erg groot is. Maar aan de andere kant weten ze dat het praten over problemen en meedenken van een deskundige een enorme opluchting kan betekenen voor de cliënten. Ook weet de consulent de weg op het gebied van de financiële regelingen van de gemeente. 

De gemeente Albrandswaard ondersteunt met de regeling ‘Meedoen' alleenstaanden en gezinnen met of zonder kinderen. Door deze regeling kan een kind bijvoorbeeld gewoon mee met een schoolreisje. En als deze regeling onvoldoende is en er meer nodig is, kent de consulent ook nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door een laptop te regelen voor een middelbare scholier die daardoor net als alle andere kinderen van zijn/haar klas thuis huiswerk kan maken. Wie veel zorgkosten heeft en behoort tot de minima, kan via de gemeente de helft van het eigen risico vergoed krijgen.

Vraagwijzer is een onderdeel van Welzijn Albrandswaard en men kan terecht voor alle vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en dus ook uw financiële zorgen. Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 15 uur via 010-5011222. Maandag tot en met vrijdag inloopspreekuur van 9 tot 12 uur. Huis van Albrandswaard, Stationsstraat 10 in Rhoon. Mailen via vraagwijzer@
welzijnalbrandswaard.nl.