Het spelbeeld veranderde na de 1-0 niet veel meer.
Het spelbeeld veranderde na de 1-0 niet veel meer. Foto:

Wandeling vanaf Zevenmeet

RHOON - Vereniging De Carnisse Grienden houdt op zaterdag 19 november een excursie onder leiding van Niels Godijn, ecoloog en vogelkenner bij uitstek. Vertrek om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats ter hoogte van ‘de rode boog' (Zevenmeet). Voor leden is de excursie gratis. Niet-leden betalen 5 euro. Aanmelden: activiteiten@carnissegrienden.nl.

sv Poortugaal pakt drie punten

POORTUGAAL - Vooraf wist sv Poortugaal niet zo goed wat het moest verwachten van de wedstrijd tegen asv De Dijk uit Amsterdam. Eerst was het voor de thuisploeg zoeken naar de zwaktes bij de tegenstander. Na het eerste kwartier kreeg sv Poortugaal steeds meer grip op de hoofdstedelingen. Veel sensatie leverde het eerste bedrijf alleen niet op.
Vlak voor rust was De Dijk met tien man komen te staan, na de tweede gele kaart voor Nydel Forgweh in korte tijd. Dat betekende dat de bezoekers zich nog meer terugtrokken. De supporters van sv Poortugaal voelden dat het geen gemakkelijk vervolg zou worden. Toch was daar in de 54e minuut de bevrijdende kopbal van Max Stofkooper.
Na die 1-0 hoopten de blauw-zwarten door te kunnen drukken. Er werd hier en daar wat gewisseld, maar aan het spelbeeld veranderde het niet veel.
sv Poortugaal had nog een slotakkoord in huis, waarbij Marcel Varela Ribeiro in de laatste officiële minuut de 2-0 liet aantekenen. De opluchting was groot.
Komende week ontvangt sv Poortugaal om 14.30 uur WNC uit Waardenburg.