Tadashii-do nam deel aan trainingen in Perth in West-Australië.
Tadashii-do nam deel aan trainingen in Perth in West-Australië. Foto:

Tadashii-do Jiu-Jitsu in Australiƫ

Vier leden van Karate- en Jiu-Jitsu Vereniging Tadashii-do hebben twee weken lang deelgenomen aan jiu-jitsu trainingen in Perth in West-Australiƫ.

De trainingen werden zaterdag 5 november afgesloten met een examen. Wim Mallens en Brian Frowijn, de beide jiu-jitsu instructeurs bij Tadashii-do, hebben het certificaat behaald behorende bij tanbo jutsu.

Bij het tanbo jutsu wordt en verdedigd met een korte houten stok. Dit in tegenstelling tot het basis jiu-jitsu waarbij er verdedigd wordt met open handen. Het tanbo jutsu is dan ook een gevorderd onderdeel bij het jiu-jitsu.

Frowijn heeft tevens examen gedaan voor het certificaat instructeur niveau 2 in het Tsutsumi Hozan Ryu Jiu-Jitsu, de stijl die bij Tadashii-do wordt onderricht. Naast Frowijn is ook de hoofdtrainer Mallens gecertificeerd jiu-jitsu instructeur niveau 2.

Er wordt getraind op zaterdagochtend in sporthal van Rhoon Portland vanaf 9.30 uur. Er zijn lessen voor jeugd en volwassenen. Jiu-jitsu is tevens een uitstekende zelfverdedigingskunst voor vrouwen.

Informatie
Meer informatie over karate en jiu-jitsu via 06 - 30543800.