Extra Informatiepunt Digitale Overheid

ALBRANDSWAARD - Iedere maandag ochtend is er in De Boekenstal in Poortugaal het Informatiepunt Digitale Overheid inloopspreekuur. Om ook inwoners van andere delen van de gemeente Albrandswaard te kunnen helpen zal er op donderdag 17 november een extra inloopspreekuur worden gehouden in Wijkcentrum Portland, Hof van Portland 41 in Rhoon- Portland tussen 10 en 12 uur. 

Voor vragen over bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. 

De gemeente, zorgverzekering, de Belastingdienst. Ze hebben allemaal websites waarop je aanvragen en andere online formulieren moet invullen. En dat is niet altijd even makkelijk. Daarom houdt Noelle Ingeveldt van de Bibliotheek Aanzet spreekuur voor vragen over het regelen van digitale zaken. Elke maandag van 10 tot 12 uur in bibliotheek De Boekenstal in Poortugaal. Gratis voor iedereen. Voor wie wil, heeft de bibliotheek een beveiligde computer beschikbaar om meteen aan de slag te gaan.


Chefkok Nieck Welschen bij Steevast

ALBRANDSWAARD - Radiomakers Hetty Landman en Wil Krauwkeel ontvangen zondag 6 november in het familieprogramma bij Steevast op Zondag top Chefkok Nieck Welschen bij RTV Albrandswaard. Tussen 13 en 14 uur praten zij met Nieck over zijn werk, speciale gerechten en wat men als hobbykok zelf allemaal op tafel kan toveren. Na deze uitzending zal Nieck ieder kwartaal langskomen met culinaire seizoenstips.

Techniek en muziekkeuze is voor rekening van Bas van Driel.

Tussen 12 en 13 uur is er ruimte voor lokaal en regionaal nieuws. Ook zijn de ‘Mijmeringen aan de Oude Maas’ weer te horen en de maandelijkse column van Joop van der Hor. 

Herhaling op zondagavond tussen 20 en 22 uur.

www.rtvalbrandswaard.com.