Inwoners en medewerkers betalen de rekening voor ontvlechting BAR

ALBRANDSWAARD - De CDA-fracties in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk zijn geschokt over het bericht dat het college van B&W (EVB) van de gemeente Barendrecht eenzijdig heeft aangekondigd over te willen gaan tot verkenning van ontmanteling van de BAR-organisatie. Hoewel wordt beweerd dat de gevolgen van deze ontmanteling nauwelijks merkbaar zullen zijn en er nog goed gekeken moet worden naar waar de ‘knip’ gemaakt wordt, maken zij zich grote zorgen over de gevolgen voor de inwoners van de drie gemeenten en de medewerkers van de BAR-organisatie, zeker wanneer het aankomt op lokale lasten en dienstverlening.

,,Natuurlijk zien wij ook dat de BAR-organisatie verder geoptimaliseerd kan worden en dat het aanpassen van de inrichting van de bestaande BAR-organisatie, aan de hand van het invoeren van gemeentespecifiek werken, de dienstverlening kan versterken”, schrijft het CDA. ,,Alleen grootschalige ontvlechting brengt meer schade toe dan dat het goed doet. Dat de EVB de resultaten van de lopende onderzoeken naar de BAR-organisatie niet heeft af willen wachten voor het besluit over ontvlechting concreet te maken, doet weinig goeds vermoeden over de intenties achter dit besluit.”

,,De BAR-samenwerking is een unieke samenwerking die drie gemeentes met elkaar verbindt, zonder dat de drie gemeentes hun bestuurlijke zelfstandigheid verliezen. Daarnaast brengt een gezamenlijk ambtelijk apparaat meer slagkracht, efficiency en impact in de regio. We doen dan ook een dringend appel op de Colleges van B&W om het proces van de ontvlechting heel zorgvuldig te organiseren.”

Lees de volledige brief op onze website www.de
schakelalbrandswaard.nl.


Agenda De Schakel

In de digitale agenda vindt men alles wat er in Albrandswaard te doen is. Kijk op www.de
schakelalbrandswaard.nl.