sv Poortugaal pakt bijna de winst

POORTUGAAL - Op papier wachtte sv Poortugaal zaterdag een zware klus: het moest op bezoek bij koploper Odin’59 uit Heemskerk.

Het prachtige weer had de nodige mensen naar het veld van Odin’59 gelokt en zij kregen een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Zij die thuisbleven hebben niet gezien dat sv Poortugaal op de goede weg is. Volgens de supporters was dit opnieuw een betere wedstrijd van de blauw-zwarten dan de week ervoor: de stijgende lijn zet zich dus voort. Pas in de 93e minuut wist de koploper de 3-3 aan te tekenen.

In de tiende minuut was het Sven Deen die met een intikkertje de score opende. Smally Lake antwoordde snel. Na een mooi afstandsschot stond er weer een gelijke stand op het bord. De bediener van dat apparaat had het druk, want twee minuten later was het Mart Willemse die met een kopbal de thuisploeg op voorsprong zette. Er was sprake van een echte wedstrijd, waarin beide teams voor de volle winst speelden.

Zo ook in de tweede helft: binnen twee minuten bogen Sven Breukhoven en Rik Nieuwveld de stand in Poortugaals voordeel om: 2-3. Tot in de slotfase een verdedigingsfout goed werd afgestraft en de thuisploeg alsnog de 3-3 liet aantekenen. Teleurstelling alom bij de mensen uit Albrandswaard. Het was een mooie kans op drie punten.

Komende zaterdag speelt sv Poortugaal thuis tegen De Dijk uit Amsterdam. Aanvang 14.30 uur.

RWA sluit rommelig veldseizoen
af met gelijkspel

POORTUGAAL - De laatste veldwedstrijd van fase 1 werd zaterdag door RWA gespeeld bij DVS ’69 in Hendrik Ido Ambacht. Nadat het tweede team prima had gewonnen van de reserves van DVS ‘69 mocht RWA 1 aantreden. Met routiniers Rick van Rossen en Tom Keemink probeerden ze wat vastigheid in het team te krijgen.

Het spel van RWA was beter en ze namen ook steeds terecht de leiding. Het gat werd echter niet groter dan 3 punten (4-7) en helaas werd zelfs de rust bereikt met een 8-8 stand. De eerst paar minuten na de rust hadden ze het wat lastiger. DVS ‘69 nam de leiding en bij 11-9 hadden zij de overhand. Deze tegenslag kwamen ze prima te boven en ze namen weer het heft in handen.
Via 11-13 en 12-14 met nog tien minuten te gaan leek het de goede kant op te vallen. In de laatste fase werden geregeld verkeerde keuzes gemaakt en kon RWA de wedstrijd niet goed uitspelen. Jammerlijk genoeg werd er ook nog een belangrijke strafworp gemist en was het zelfs DVS ‘69 die een minuut voor tijd de voorsprong nam.
Als breekijzer kwam in die laatste minuut nog Sipke Dijkshoorn in de ploeg en die maakte met zijn bekende doorloper toch nog de gelijkmaker zodat de eindstand werd bepaald op 15-15.

8 november gaat RWA weer fris aan het zaalseizoen beginnen.