De afgelopen 30 jaar is er lief en leed gedeeld bij Bienvenu Haarmode.
De afgelopen 30 jaar is er lief en leed gedeeld bij Bienvenu Haarmode. Foto:

Bienvenu Haarmode bestaat 30 jaar

RHOON – Bienvenu Haarmode viert deze maand haar dertigjarig jubileum. ,,Hier zijn wij heel erg dankbaar voor”, zegt Heleen de Vlugt. ,,Langs deze weg willen wij dan ook alle trouwe klanten enorm bedanken voor alle fijne gesprekken, het lachen, de leuke maar ook soms verdrietige momenten. En zeker het vertrouwen in ons. Lief en leed is er gedeeld in onze kapsalon en vooral hele mooie kapsels gemaakt. We hebben nog steeds evenveel plezier in ons werk als 30 jaar geleden.”

Op 13 oktober 1992 startte Heleen met haar eigen kapsalon. Ze kocht het pandje van Calis 2000 Coiffure aan de Dorpsdijk en kreeg kapster Jolanda erbij. Jolanda staat nu dertig jaar later nog steeds aan Heleens zij.

Na zes jaar verhuisde de kapsalon naar het huidige pand aan het Strawinskiplein 4, twee keer zo groot als het pand aan de Dorpsdijk.

Heleen gaat na al die jaren nog steeds met heel veel plezier naar de kapsalon. ,,Ik ben blij en dankbaar dat het zo goed gaat met de zaak en dat we het met de collega’s zo gezellig hebben. We hebben echt een super team!”

kapsalonbienvenuhaarmode.nl


BAR-talk in theater Het Kruispunt

REGIO - De vierde editie van de regionale talkshow BAR-talk vindt plaats op woensdag 16 november. BAR-talk is een avondvullende talkshow van én voor de regio (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk) en vindt plaats in theater Het Kruispunt in Barendrecht. In deze editie staat het onderwerp ‘oud worden, jong blijven’ centraal. De hoofdgast is actrice en schrijfster Marjan Berk. BAR-talk vindt plaats op woensdag 16 november vanaf 20.15 uur in Theater het Kruispunt (Barendrecht). De ticketverkoop is gestart via www.bar-talk.nl.


Intocht Sinterklaas in 1955

RHOON - In 1955 was Joop Stolk, inwoner van Rhoon en amateur filmer, getuige van een bijzondere gebeurtenis. Terwijl hij het tafereeltje filmde waarin zijn vrouw zijn dochtertje voorlas uit een Sint Nicolaas prentenboek, zag hij tot zijn verbazing dat de tekeningen in het veranderden in de werkelijkheid.

Plots was hij getuige van de intocht van de Sint in Rhoon. Gelukkig bleef hij filmen en kon zo de hele intocht vastleggen. Sint en zijn Pieten varen via het Rhoonse Veer het dorp in en worden ontvangen door burgemeester Gijsbert Verheul. Die filmopnamen zijn bewaard gebleven en nu na bijna 70 jaar gedigitaliseerd.

Wat is er sinds die tijd toch veel veranderd. Dat haventje werd wegens de Deltawerken gedempt en de Pieten? Die waren nog roetzwart. En in plaats van op zijn paard, stapt Sint in een patserige Ford V8 Super Deluxe Sedan. Tja, de wereld veranderd en Rhoon gaat daarin mee.

Bas Romeijn heeft de video laten digitaliseren. Kijk op
https://basromeijnfilms.
blogspot.com voor de video.

Joop Stolk filmde de intocht van Sinterklaas in 1955.