Motie armoede

ALBRANDSWAARD - GroenLinks/PvdA diende tijdens de raadsvergadering van 31 oktober een motie in om de informatievoorziening rondom het totale armoede- en minimabeleid voor januari zichtbaarder en beter beschikbaar te maken. Zij stellen dat er vooral aandacht is voor de minima, maar in mindere mate voor de middeninkomens die het financieel zwaar hebben. Ook valt er in de motie te lezen dat de Voedselbank Rotterdam en Barendrecht steeds meer aanvragen vanuit Albrandswaard krijgen.

Deze motie werd unaniem aangeboden. Wethouder Mieke van Ginkel reageerde op de motie door te vertellen dat ze er al actief mee bezig zijn. ,,In de BAR gemeentes wordt een service actieteam opgezet. Dit team zal minimaal eens in de week in Albrandswaard aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en hulp te bieden bij financiële problemen en zorgen. Ook wordt de website verder verbetert. Hier komt meer informatie op te staan.”

Ook vertelde de wethouder bezig te zijn met het realiseren van buurtkastjes. ,,Deze kastjes zijn voor houdbare producten zodat buurtbewoners elkaar op deze manier kunnen steunen. We hopen dit nog voor het einde van het jaar te realiseren.”


Motie kerstboomverbranding

ALBRANDSWAARD - De motie ‘geen kerstbomenverbranding meer in Albrandswaard’ komt ieder jaar terug in de raadsvergadering. Dit keer lag hij voor in de raadsvergadering van 31 oktober. GroenLinks/PvdA diende hem in. Er staat onder andere in de motie te lezen dat ‘Steeds meer gemeentes al gestopt zijn met kerstboomverbrandingen, om het gezien de grote klimaatuitdagingen simpelweg niet meer verwantwoord is.’

Wethouder Richard Polder wees de motie af. ,,Wij willen het graag blijven doen. Het zorgt ook voor saamhorigheid onder de inwoners.”

De motie bleef hangen met tien stemmen voor en tien stemmen tegen. Daarom komt de motie terug in de raadsvergadering van 19 december.