Het Lokaal in Poortugaal tijdelijk gesloten

POORTUGAAL - De gemeente laat in Het Lokaal in Poortugaal regelmatig preventieve metingen doen naar een gezond binnenklimaat. Dit is belangrijk vanwege het gebruik van de locatie door de schietvereniging.

Bij de recente controle van de multifunctionele ruimte van Het Lokaal is een verhoogde waarde aan loodstof aangetroffen. 

De gemeente en Welzijn Albrandswaard (WA) hebben als verhuurder en gebruiker op advies van de GGD de ruimte schoon laten maken en nieuwe metingen laten doen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. In afwachting daarvan is besloten om de activiteiten in Het Lokaal tijdelijk op te schorten. 

De gemeente en Welzijn Albrandswaard stellen het welzijn en de gezondheid van de bezoekers van Het Lokaal voorop, daarom zijn direct maatregelen genomen. De ruimte is schoongemaakt. Het Lokaal gaat pas weer open als uit vervolgmetingen blijkt dat er geen verhoogde waarden meer zijn.

Wie vragen heeft over gezondheidsrisico’s voor bezoekers van Het Lokaal in de afgelopen periode kan terecht bij de GGD, via gmggd@rotterdam.nl of via 010-4339894. Voor informatie over lood en gezondheid kan men ook via de landelijke website van de GGD’en vinden: https://ggd
leefomgeving.nl/schadelijke-stoffen/lood/lood-en-gezond
heid/

Informatie
De gemeente is voor vragen bereikbaar via (010) 506 11 11.
Voor informatie over de activiteiten die in Het Lokaal zouden plaatsvinden, kan men terecht op de website van Welzijn Albrandswaard www.welzijn
albrandswaard.nl/wijkcentra.