Afvalbeleid 2023 vastgesteld

ALBRANDSWAARD - Het voorstel afvalbeleid is in de raadsvergadering van 31 oktober unaniem aangenomen. Hiermee komen de vaste kosten lager te liggen en de variabele kosten hoger. 

GroenLinks PvdA en CDA dienden een motie in. Zij stelden dat een nieuw vast tarief voor inwoners met extra kliko’s bijdraagt aan het reduceren van een eerlijk tariefstelling, waarbij het uitgangspunt is dat de vervuiler betaalt en dat goed scheiden loont. De andere partijen konden hierin meegaan mits het pas per 1 januari 2024 ingaat.

Er zijn in Albrandswaard 402 extra kliko’s uitgegeven. In de motie staat te lezen dat ‘het een belangrijke overweging is om, bij het verminderen van afval, inwoners met veel restafvalkliko’s een eerlijk tarief te laten betalen. 

De nieuwe tarieven voor de vaste kosten zijn: Eenpersoonshuishouden 243 euro, tweepersoonshuishouden 315 euro, meerpersoonshuishouden 333 euro. Het variabele tarief per vuilniszak van 60 liter is 1,15 euro en het ledigen van de container (240 liter) 4,60 euro.

Brand bij
Antes

POORTUGAAL – Bij Antes aan de Albrandwaardsedijk brak op donderdagavond 27 oktober een brand uit bij de psychiatrie. 

Bij aankomst van de brandweer kwam er veel rookontwikkeling uit een gebouw op het terrein. Op de afdeling had een cliënt in zijn of haar kamer brand gesticht. De client werd door het personeel apart gezet en de brandweer heeft het vuur geblust en de ruimte geventileerd.
De brandstichter is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.