De materialen, zorgen dat de creatieve stroom op gang komt.
De materialen, zorgen dat de creatieve stroom op gang komt. Foto:

INGEZONDEN

In stilte verbonden

De Dag van de Stilte begint bij De YogaSchool in Hoogvliet waar Marian een mooie stille les geeft.
Bij het creatief atelier De IJSBAAN in Poortugaal zitten we op deze mooie dag buiten en aanschouwen we de blauwe lucht, het groen, een plasje water, de vogels, de schapen. Soms stilte, soms geluid. In een wereld waar veel geluiden zijn is stilte fijn en soms ook ongemakkelijk. In gezelschap zijn we niet gewend stil te zijn. We merken dat we ook zonder te praten de verbondenheid met elkaar kunnen ervaren. De stilte brengt ons meer bij onszelf.

Mirjam draagt ieder uur een mooi gedicht en een spreuk voor over stilte. En Lizette heeft een heerlijke lunch verzorgd waar we in stilte van genieten. Het lijkt wel of je je eten beter proeft. En voor iemand anders voelt het als een soort straf; vroeger hoorde ze: "mond houden en eten!”.
We zingen mantra's, daarbij herhaal je steeds dezelfde zinnen. Mantra betekent letterlijk: "Uit je denken”. Zo mooi om buiten met elkaar te zingen. Zelfs de schaapjes staan ineens voor ons, alsof ze komen luisteren.
De materialen die uitgestald staan, zorgen dat de creatieve stroom op gang komt. We zitten met elkaar aan een grote tafel en onze handen doen het werk. Met aandacht bij wat je doet en in stilte bij jezelf.

Kijk eens bij www.mirros.nl of www.h-artenco.nl welke activiteiten er op de agenda staan.