Ontbijt met de burgmeester en de Boulanger.
Ontbijt met de burgmeester en de Boulanger. Foto:

Ontbijten met de burgemeester en de bakker

RHOON – Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten burgermeester Jolanda de Witte en Peter Bienefelt van ‘De Boulanger’ samen met de kinderen van basisschool De Overkant. Van 3 tot en met 7 oktober schuiven zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel. 

Het werd een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen gepraat hebben over het belang van ontbijten. 

,,Het burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om ook aan de jongste burgers onder ons mee te geven wat voor positief effect een ontbijt met volkorenbrood heeft op een goede start van je dag, en meer over het mooie bakkersvak te vertellen”, zegt Peter Bienefelt van ‘De Boulanger’.

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.