Afbeelding
Foto:

Zaterdag: Expositie Koffiekunst

POORTUGAAL - In maart 2020 was alles klaar voor de 16e expositie van teken- en schildergroep ‘Koffiekunst’. Helaas moest de expositie worden afgeblazen vanwege de pandemie.
Nu, na een paar jaar van noodgedwongen stilte, zijn de dames van Koffiekunst blij om dit jaar weer te kunnen exposeren in samenwerking met De Boekenstal in Poortugaal.

Wekelijks wordt er op dinsdag een gezellige, inspirerende en creatieve morgen doorgebracht in een fijne ruimte in het gebouw van de scouting in Poortugaal. Er wordt gewerkt met acryl-, olie- en aquarel verf, potlood en pastel. Zo divers als het materiaal is, zo verschillend zijn ook de onderwerpen waaraan gewerkt wordt.

Op zaterdag 8 oktober hoopt de Koffiekunstgroep weer veel nieuw werk te laten zien. Het belooft een mooie en veelzijdige expositie te worden.
Naast de expositie is er ook een speciaal thema. Dit jaar is dat 'letters', geïnspireerd door de ruimte waar geëxposeerd wordt, namelijk De Boekenstal.

Iedereen is welkom op zaterdag 8 oktober van 11 tot 16 uur in De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal. Naast het bekijken en genieten van het moois wat er te zien valt, kan er ook werk gekocht worden.


Speelgoedbank en Kids Repair Café in bibliotheek

BARENDRECHT – In de bibliotheek in Carnisselande wordt woensdag 12 oktober een speelgoedbank geopend. Ook is er die dag het Kids Repair Café.

Beide activiteiten maken deel uit van de Kinderboekenweek. De kinderen kunnen op 12 oktober aan de slag met speelgoed in de bieb van Barendrecht Carnisselande. Bij de Speelgoedbank kunnen ze speelgoed lenen, en bij het Kids Repair Café kunnen ze kapotte speelgoed repareren. Alle kinderen zijn welkom.
Om 14.30 uur wordt de Speelgoedbank officieel geopend door kinderburgemeester Demi Kroonen. De Speelgoedbank is een grote kast vol met allerlei spullen die kinderen een week mee mogen nemen en vervolgens terugbrengen of doorgeven aan een ander. De kast wordt gevuld met materialen door Opnieuw & Co.

Tussen 14.45 tot 16.45 uur mogen kinderen aanschuiven bij het Kids Repair Café om speelgoed te repareren. Meer informatie: www.debiblio
theekaanzet.nl/kidsrepaircafe