Julian Evans, Bruno Caproni en Marika van der Meer.
Julian Evans, Bruno Caproni en Marika van der Meer. Foto:

Laaiend enthousiasme voor topmusici

ALBRANDSWAARD - Drie musici van naam uit de stad Barga (Toscane) gaven zaterdag 1 oktober een concert in de Dorpskerk Rhoon. Een legendarische avond waarop het talrijk aanwezige publiek laaiend enthousiast reageerde.

Het concert werd spectaculair geopend met de aria Largo al factotum (Il barbiere di Siviglia) uitgevoerd door de wereldberoemde bariton Bruno Caproni en de even beroemde pianist Julian Evans. Meteen duidelijk dat het een bijzondere avond zou worden. Sopraan Marika van der Meer zong op meesterlijke wijze Quel guard di cavaliers (Dos Pasquele) van Donizetti. Dat Julian Evans een virtuoos is bleek bij zijn uitvoering van Les jeux d’eau de la Villa D’Este van Franz Liszt. De toelichting door de musici op de programmaonderdelen gaf een extra dimensie aan de onvergetelijke avond.
Julian Evans toonde zich buitengewoon ingenomen met de kwaliteit van de concertvleugel. Jeroen van Veen gaf het mooie instrument in bruikleen aan de kerk. Hoogwaardige concerten met piano worden hierdoor mogelijk in de kerk. Het concert werd besloten met een magistrale uitvoering door Caproni van het bekende ‘Mamma’ van componist C.A. Bixio. Bij het publiek bekend door de hit die Heintje en Willy Alberti er ooit mee scoorden.

Het volgende concert in de serie wordt gegeven op 22 oktober.