Foto van 2021. Michel Klink Fotografie.
Foto van 2021. Michel Klink Fotografie. Foto: MICHEL KLINK FOTOGRAFIE

Karaoke en dansen bij Blend

Door Astrid Potuijt

ALBRANDSWAARD - De Ronde Tafel 154 in Rhoon is ook dit jaar weer druk met het organiseren van de nieuwste editie van Blend dat op 5 november plaatsvindt. Het feest wordt voor de tweede keer gehouden in Abel en alle opbrengsten komen ten goede van stichting Capabel, het lokale goede doel.

Ryan Lalay organiseert Blend samen met vier andere leden van De Ronde Tafel. Hij vertelt dat ze dit jaar hebben gekozen voor deejays, een silent disco en een karaokezaal. ,,We willen zo veel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel, daarom dit jaar geen liveband", zegt hij.
,,Vorig jaar waren de deejayzalen bomvol en bij de silentdisco stond zelfs een rij, dus we gaan er vanuit dat dit een goede keuze is." De lokale deejays zijn Mark Stable en dj Timothy en daarnaast komen ook Diaz & Bruno. De karaokezaal is nieuw, maar wordt natuurlijk een feestje. En er zal een fotobooth staan waar de bezoekers een gratis polaroid kunnen maken.

Abel verzorgt zelf een foodcourt waar verschillende hapjes te krijgen zijn. Van hamburgers tot wraps en vegetarisch eten. 

Een mooi feest waar zo'n 600 bezoekers kunnen komen. Er zijn nog enkele kaarten te koop. Iedereen boven de 18 jaar is welkom. Ook sponsors kunnen weer terecht voor de speciale sponsorpakketten via de website van de Ronde Tafel 154. 

Capabel
Dit jaar is er gekozen voor stichting Capabel. Capabel biedt dagbesteding aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. De 'samenwerkers' zoals Capabel de cliƫnten noemt, werken bij Abel in de keuken en op het terrein. Begin september werd er een sponsorloop gehouden om geld op te halen voor een busje. Het busje zou ervoor kunnen zorgen dat ze met z'n allen op stap kunnen en ook nog rolstoelen mee kunnen nemen. De sponsorloop bracht nog niet genoeg op, maar misschien dat het met de hulp van Blend wel gaat lukken.

,,Wij zoeken iedere jaar naar kleine, regionale goede doelen", vertelt Ryan. ,,We weten dat Capabel geld bij elkaar probeert te krijgen voor het busje en voor een geitenwei bij Abel. We willen ze daar graag mee helpen."

Op de avond zelf rond de klok van 22 uur wordt de cheque uitgereikt aan Ellen Visser, oprichter van de stichting. 

Blend begint om 18 uur en eindigt om 1 uur. ,,Het is leuk als de bezoekers ook vroeg komen, zodat het de hele avond gezellig druk is", sluit Ryan af.

Kaarten
Koop kaarten of een sponsorpakket via wwwrt154.nl. Er is volop parkeergelegenheid en een grote fietsenstalling.