Wethouder Mieke van Ginkel tijdens de raadsvergadering.
Wethouder Mieke van Ginkel tijdens de raadsvergadering.

Geen versnelling van het collegewerkprogramma

Politiek

ALBRANDSWAARD – De fractie van GroenLinks/PvdA diende tijdens de raadsvergadering op 3 oktober een motie in waarin zij opriep om het proces van het raadsakkoord en het collegewerkprogramma te versnellen. Deze motie werd verworpen met tien stemmen tegen en zeven stemmen voor. In de motie wordt benoemd dat het college de uitwerking van het raadsakkoord in de vorm van een collegewerkprogramma en inhoudelijke begroting in december gereed wil hebben. Dit vindt GroenLinks/PvdA te laat en roept het college op om alle middelen in te zetten om zonder uitstel begin november te komen met een collegewerkprogramma en beleidsrijke begroting.

Na een korte discussie door verschillende raadsleden over de snelheid waarmee het college kan werken en met name de zorgvuldigheid, liet wethouder Mieke van Ginkel uit naam van de afwezige wethouder Mario Bianchi weten dat het college tijd nodig heeft voor de noodzakelijke zorgvuldigheid. ,,We willen een breed draagvlak, maar ook participatie en maatschappelijke consultatie en dat kost tijd. De begroting is de afgelopen week het college gepasseerd en het zit nu in het besluitvormingstraject naar de raad, en ter bespreking in Beraad en Advies. De begroting doorloopt het volgende traject, college van burgemeester en wethouders, Beraad en Advies, en dan de raad. We spannen ons optimaal in. En om deze redenen nemen wij deze motie niet over.”

James Scharink (GL/PvdA) en Wendy Verduijn (SL) wilden beiden weten waarom gemeente Albrandswaard het nog niet op orde heeft en de andere BAR-gemeenten. ,,We kennen allemaal ons eigen proces en geven daar uitvoering aan. Het geschetste proces dat wij volgen, is heel normaal en gebruikelijk”, aldus wethouder Van Ginkel.