De Speeldoos op bezoek bij De Grote Reis

PORTLAND - De kinderen van peuteropvang De Speeldoos hebben veel geleerd tijdens het thema hulpverlening. Want wat doet de brandweer, de politie en het ambulancepersoneel? Ze moeten sterk zijn, niet snel bang, goed kunnen rennen en klimmen, goed kunnen samenwerken etc. Om dit te oefenen mochten ze gebruik maken van de gymzaal van basisschool De Grote Reis. Hier was met hulp van een aantal ouders een gymparcours uitgezet. De kinderen konden over balken lopen om hun evenwicht te oefenen, een koprol maken, klimmen en de grijze kater redden van het dak, glijden en lopen met de brancard. Ze konden zich verkleden als hulpverleners en ook de themapop Bas werd op de brancard vervoerd. 

Met een hoop rode gezichtjes gingen ze, uitgezwaaid door de directeur van de basisschool, weer terug naar de groep en werden de kinderen opgehaald door hun ouders. 


Monumentendagen

ALBRANDSWAARD - Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september werden de Dorpskerken in Rhoon en Poortugaal, het Terphuis in Poortugaal en het Kasteel van Rhoon druk bezocht. 

In de beide kerken werd verteld over de geschiedenis van het gebouw en haar omgeving en kon er geluisterd worden naar orgelspel.
In het Terphuis werd naast het proces van renovatie de huidige bestemming duidelijk, namelijk die van B&B en opvang en begeleiding van jongeren.
In het Kasteel van Rhoon werden rondleidingen door gidsen gegeven, was er een kleine brocantemarkt, en verzorgde een baristo koffie en thee, die dankzij het mooie weer op het terras in de tuin kon worden gebruikt. Natuurliefhebbers werden rondgeleid in het kasteelbos door een gids van het Zuid Hollands Landschap.


Agenda

Bezoek de agenda van De Schakel via www.de
schakelalbrandswaard.nl en zie wat er allemaal te doen is in de omgeving.