Adviesraad

ALBRANDSWAARD - In Albrandswaard is al jaren een Maatschappelijke Adviesraad (MAA) actief. Deze raad bekijkt op verzoek van het college van B&W hun plannen voor nieuw beleid of regelgeving in het sociale domein en geeft daarover advies. Elke gemeente moet inwoners die het zelf niet (meer) redden ondersteuning bieden. Denk aan de WMO (bijvoorbeeld huishoudelijke hulp), maar ook de Jeugdwet (bijvoorbeeld jeugdhulp en opvoedingsondersteuning), de Participatiewet (schuldhulpverlening) en de Wet Passend Onderwijs. De taak van de MAA is een nieuwe regeling door de ogen van gebruikers te bekijken. Beantwoordt de regeling aan de bedoeling? Belangrijk werk, want het gaat om terreinen waarvoor men bij de gemeente kan aankloppen voor hulp en ondersteuning als het tegenzit in het leven. En dat kan ons allemaal overkomen. 

Alle gemeenten zijn wettelijk verplicht een MAA te hebben als klankbord. De MAA bestaat uit vrijwilligers die maatschappelijk betrokken zijn en\of zelf ervaring hebben met het krijgen van hulp en ondersteuning vanuit de gemeente.

Deze keer is er aandacht voor ouders met een laag inkomen.
Opgroeiende kinderen kosten veel geld en iedere ouder gunt zijn kind een onbezorgde jeugd, maar ook in deze gemeente leven kinderen in armoede. Veel ouders hebben door gestegen prijzen steeds minder te besteden. Gelukkig is er in deze gemeente de regeling Meedoen, die een tegemoetkoming geeft voor bijvoorbeeld het lidmaatschap van een club of een fiets. Ook is er een speciale schoolkostenregeling voor kinderen in het voortgezet onderwijs hebt. Meer informatie hierover via www.albrandswaard.nl.

Contact
Voor vragen, ervaringen of signalen kan men contact opnemen met voorzitter, Piet van Verseveld 06-38551348 of piet47@vanverseveld.eu.


Voedingsadvies

ALBRANDSWAARD - Tijdens de Gezondheidsspreekuren van 4 oktober tussen 11 en 12 uur in De Boekenstal Poortugaal en 7 oktober van 14 tot 15 uur in Het Boerderijtje Rhoon geeft een diƫtiste uitleg over Gezonde Voeding.

Aanmelden niet nodig.