Studenten van de ArtEZ University of the Arts geven een presentatie.
Studenten van de ArtEZ University of the Arts geven een presentatie. Foto: isabelle boon

Studenten presenteren plek voor verbinding tussen stad en platteland

RHOON - Het Buijtenland van Rhoon is benaderd door een docent van ArtEZ University of the Arts; Txell Blanco samen met onafhankelijk provinciaal adviseur ruimtelijk kwaliteit (PARK) van Zuid-Holland; Noël van Dooren en Jan Willem van der Schans van Taskforce Korten Keten met de vraag of derdejaarsstudenten van de Academie van Bouwkunst aan ArtEZ in dit gebied onderzoek mogen doen. 

Stel je een plek voor in het Buijtenland van Rhoon waar bewoners en stedelingen lokaal hun boodschappen kunnen doen en tegelijkertijd leren over de natuur. Hoe zou zo’n plek eruit zien? Dat is de vraag waar studenten van de ArtEZ University of the Arts in Arnhem afgelopen jaar mee aan de slag zijn gegaan.

Het resultaat presenteren ze op 5 oktober bij De Buytenhof. Aan de hand van ontwerpen, tekeningen, teksten en andere vormen van media laten de studenten zien hoe je op een conceptuele en vernieuwende manier de regionale voedselketen via lokale producten naar een breder publiek kunt brengen met een gebouw, plek of route in het Buijtenland van Rhoon.

Presentatie
Geïnteresseerden zijn vanaf 19 uur welkom op 5 oktober op de Korenzolder van De Buytenhof. De avond duurt tot 21 uur en is gratis te bezoeken. Graag vooraf aanmelden via info@buijtenland-van-rhoon.nl.