Het Thuiszorgteam van Poortugaal.
Het Thuiszorgteam van Poortugaal. Foto:

Thuiszorgteam Poortugaal naar het nieuwe gezondheidscentrum

POORTUGAAL - Per 1 september start thuiszorgteam Poortugaal in het nieuwe gezondheidscentrum.
Op 29 juli was de sleuteloverdracht. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de inrichting en vanaf 1 september zit het thuiszorgteam in het nieuwe gezondheidscentrum aan de Waalstraat 8D.
Het team van Poortugaal bestaat uit ongeveer zestien thuiszorgmedewerkers. Het team bestaat uit helpenden, verzorgenden, (leerling)verpleegkundige, stagiaires en (leerling)wijkverpleegkundigen. Zij leveren zorg aan huis bij klanten met een indicatie. Deze indicatie wordt opgesteld door de wijkverpleegkundige of er is een indicatie vanuit CIZ.
De wijkverpleegkundige is er niet alleen voor wie een zorgbehoefte heeft. Zij is ook het aanspreekpunt voor vragen over welzijn en gezondheid. De wijkverpleegkundige weet de wegen in de gezondheidszorg en heeft een netwerk opgebouwd in de wijk. Ook werkt de wijkverpleegkundige nauw samen met de huisartsen, apotheker, diëtiste en andere disciplines in de wijk.
De wijkverpleegkundige heeft maandelijks een gezondheidsspreekuur in de wijk. Deze vindt elke eerste dinsdag van de maand van 11 uur tot 12 uur plaats in de Boekenstal (Dorpsstraat 34). Daarnaast is ze te bereiken via de klantenservice van Aafje. De wijkverpleegkundige maakt een afspraak met u op kantoor of bij de klant thuis.
Klantenservice Aafje: 088 8 233 233 (lokaal tarief).