Oogst op de Buytenhof

RHOON - Het fruit en de groenten rijpen op boerderij de Buytenhof goed door de vele zonuren.
“De eerste oogsten zijn gestart. We rapen aardappelen en bietjes en de spelt en gerst zijn van het land af. Eind deze maand start de zelfpluk appels en peren”, vertelt men bij de Buytenhof.
Op zaterdag 27 augustus, 3 en 10 september zijn de Oogstdagen op de boerderij. “Op de oogstdagen raap je aardappels, pluk je pompoenen, appels en peren. De zelfpluk appels en peren loopt tot ongeveer half oktober. Aardappels rapen en pompoenenpluk is alleen op de oogstdagen.”

Jeugdgolf aan slot van
vakantie

RHOON - Voor kinderen in de basisschool-leeftijd, die (nog) niet kunnen golfen, wordt op 21 zondag augustus de jeugd-golfdag georganiseerd.
Er is het Golf Funpark en op de mini golfbaan van Oude Maas in Rhoon worden wedstrijdjes georganiseerd, zoals ‘jeu de golfbal’, ‘poortjes golf’ en ‘golfcurling’. De deelnemers krijgen een wedstrijdkaartje waarop de score van iedere wedstrijd wordt bijgehouden. Voor winnaars is er een prijsje.
De dag duurt van 10 tot 14 uur. Kinderen mogen de hele tijd blijven, of tussendoor langskomen. Voor 2,50 euro is er een kaart met drie waardebonnen: voor een ‘hemels ijsje' , iets te snoepen en een frisdrankje. Voor begeleidende volwassenen kost deze kaart 7,50 euro.

Zomermarkt Willibrorduskerk

RHOON - In de tuin van de Willilbrorduskerk aan de Dorpsdijk wordt 20 augustus een zomermarkt gehouden tussen 10.30 en 16 uur. Er zijn lange tafels met onder meer boeken, snuisterijen, lp's en speelgoed.