De drone kruist een rivier met scheepvaartverkeer.
De drone kruist een rivier met scheepvaartverkeer. Foto:

Dronevluchten tussen Rhoon en Heinenoord

RHOON - Medical Drone Service gaat vandaag, donderdag 11 augustus, en op 18 of 22 augustus, afhankelijk van het weer, drone vluchten uitvoeren tussen Rhoon en Heinenoord. Dit gebeurt als onderdeel van het Europese AMU-LED project.

Binnen dit project wordt de toekomst van het luchtruim getest, waar zowel bemande als onbemande luchtvaartuigen in één luchtruim opereren. Medical Drone Service speelt een belangrijke rol in dit project en zal de Controlled Traffic Region (CTR) van Rotterdam The Hague Airport in- en uitvliegen met de drone.

Huizen

De vlucht tussen Rhoon en Heinenoord vindt plaats boven dunbevolkt gebied op een hoogte van 100 meter, waarbij het vliegen direct boven huizen uitgesloten wordt.

Medical Drone Service bereidt zich voor op de eerste medische drone vluchten buiten het zicht van de piloot.

Het project AMU-LED stelt gebruikers van Urban Air Mobility (UAM) in staat om toepassingen op het gebied van logistiek en stedelijk vervoer van passagiers te ontwikkelen. Er worden onder meer grond- en luchtplatforms gedemonstreerd en  de veiligheid, duurzaamheid en publieke acceptatie wordt beoordeeld. 

Een reeks van verschillende experimenten zal worden uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland. De vluchten tussen Rhoon en Heinenoord maken daar deel van uit. 

Informatie

Kijk voor een uitgebreide formele omschrijving van de proef met de dronevluchten op de website van De Schakel: www.
deschakelalbrandswaard.nl

Meer informatie over het project is te vinden op www.
medicaldroneservice.nl