Een bezoek aan de mondhygiënist wordt volledig vergoed voor kinderen tot 18 jaar.
Een bezoek aan de mondhygiënist wordt volledig vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Foto:

Kinderen naar de mondhygiënist

HOOGVLIET – Bij Mondzorg Briljant maken de mondhygiënisten zich flinke zorgen. Steeds meer kinderen hebben gaatjes in hun gebit. Het blijkt dat op zesjarige leeftijd al meer dan 20 procent van de kinderen gaatjes hebben. Met goed poetsen, goede voedingsgewoontes en regelmatig bezoek aan de mondhygiënist kunnen gaatjes in het gebit van een kind worden voorkomen. Kinderen met een gezond gebit hebben ook later als volwassene een grotere kans op een goed gebit. 

Mondhygiënist Melissa; ,,Neem je kind gerust vanaf heel jong al mee, dit kan al vanaf de eerste melktandjes. Bij het bezoek zal de mondhygiënist informatie geven over het krijgen en houden van een gezonde mond. Samen met je kind oefenen voor een goede manier van poetsen. Vaak zal gebruikt worden gemaakt van tandplakverklikker om plak op de tanden en kiezen zichtbaar te maken. Om de mondhygiënist te bezoeken is geen verwijzing van de tandarts nodig.”
,,Bij het dragen van een beugel is het erg lastig om alle tandplak te verwijderen, dit kan zorgen voor een grotere kans op gaatjes of een tandvleesontsteking. Het is verstandig om met regelmaat bij de mondhygiënist te komen als je een beugel draagt.”
,,Al van jongs af aan kunnen kinderen bij de mondhygiënist komen. Veel mensen weten dat niet of denken daar niet aan. Het bezoek is gratis, de basisverzekering vergoed de gehele behandeling.”

De hele zomervakantie open. Hoogvlietsekerkweg 130 A, Hoogvliet - 010-4161183 - info@mondzorgbriljant.nl