Onthulling struinroute

RHOON - Het Buijtenland van Rhoon is volop in ontwikkeling. Hoe gaat de polder er in de toekomst uitzien? Tijdens de Polderdag op 2 juli wordt alvast een voorproefje gegeven met de opening van een nieuwe struinroute. ’s Ochtends wordt de route officieel geopend en daarna kan iedereen naar hartenlust struinen. 

Struinpaden maken onderdeel uit van de wandelroutes in het gebied. Struinen door de polders geeft de wandelaar een unieke beleving van het landschap. Landschapsarchitect Peter Verkade die betrokken is bij de inpassing van de struinpaden legt uit waarom het gebied zo bijzonder is: ,,Het is landschappelijk zo puur. Alle stappen die zijn gezet sinds 1400 zie je nog zo goed terug in dat landschap.”

De struinroute loopt dwars door de polder, langs de gewassen van De Buytenhof. Door de aanleg van bruggen en planken ontstaat een route waardoor men echt middenin de polder zit. Een plek waar je normaal gesproken niet kunt komen. Landschapsarchitect Peter: ,,Het is zo’n verschil of je in de polder loopt of het vanaf de rand beleeft. Straks kun je het landschap en de agrarische productie echt beleven, want dan loop je naast de gewassen, in plaats van dat je er overheen kijkt.”

Tijdens de Polderdag kan men op verschillende boerderijen in de polders een kijkje nemen. Ook op de boerderij De Vlakkenburg is er genoeg te doen. Homemade with Green geeft twee kruidenwandelingen en laat zien hoe je van wilde kruiden kruidenboter kan maken. De wandelingen zijn van 11 tot 12.30 uur en van 13 tot 14.30 uur. Inschrijven is niet nodig. Verder zijn er heel de dag natuurspelletjes voor kinderen op De Vlakkenburg en geeft imker Myriam Börger uitleg over bijen.