De Overkant mocht een kijkje in het Kasteel nemen.
De Overkant mocht een kijkje in het Kasteel nemen. Foto:

Klas bezoekt Kasteel

RHOON - Op vrijdag 17 juni waren de kinderen van groep 6/7 van basisschool De Overkant uitgenodigd voor een bezoek aan het Kasteel. 

De kinderen kregen hier informatie over Rolf die hier vroeger had gewoond. ,,Allereerst liepen we naar de klokkenzolder. Hier kregen we een korte inleiding op wat wij zouden doen tijdens ons bezoek. De groep werd verdeeld in drie verschillende groepen; een groep naar buiten, een groep op zolder en een groep beneden”, vertelt Nelleke van de Steenoven. 

Buiten zijn de kinderen de moestuin ingelopen en rond het kasteel. ,,We hebben hier de buitenkant bezichtigd en naar de bijzonderheden gekeken. Binnen werden we meegenomen in een klein zaaltje met leren ‘platen’ en mochten we zelfs op de stoelen zitten. Hier kreeg de secretaris munten en deze werden even later opgehaald door hem. Eerst moest er wel gecontroleerd worden of alle munten er nog wel waren, want misschien was er een spion?”

De kinderen namen ook stiekem een kijkje in de kelder.

Terug op de klokkenzolder luisterden de kinderen nog naar een stukje verhaal. Een aantal leerlingen zelfs even opgesloten. Ook mocht een kind, dat bijna jarig was, de klok luiden. Dit was nog best zwaar. De kinderen hadden heel goed hun best gedaan en kregen als aandenken allemaal een bijzondere munt mee.