Vervolg voorpagina

Vogelbuurt

RHOON - Het gaat om vier blokken waarvan de helft naar de straat gericht is en de andere helft naar de binnentuin. De blokken worden met bruggen aan elkaar verbonden. Er komen op het kavel ook parkeerplekken.

De woningen worden gasloos, krijgen zonnepanelen (die niet zichtbaar zijn vanaf de grond) en er wordt natuurinclusief gebouwd. Dit laatste houdt in dat het een prettige omgeving is voor mens, dier en plant. Zo zouden ze nestkasten in willen bouwen en via een landschapsontwerp een goede invulling geven aan de binnentuin.

De raadsleden vonden het allen een mooi plan. Wel waren er vragen over waarom er maar een enkele lift in het pand komt. Hier wordt nog naar gekeken. De ondertekening van de startovereenkomst zal als hamerstuk naar de raadsvergadering op 4 juli gaan.


Wereldhavendagen in Steevast

ALBRANDSWAARD – In het programma Steevast op Zondag van RTV Albrandswaard op 3 juli praten de radiomakers Wil Krauweel en Jan Jongerius van 13 tot 14 uur met Sabine Bruijnicx, de directeur van de Rotterdamse Wereldhavendagen.
Onderwerp van gesprek is de 45e editie van de Wereldhavendagen en de mogelijkheden na de corona periode. Sabine is een jaarlijkse gast bij de omroep, om te vertellen over de vele mooie demonstraties en andere zaken, die de haven biedt.
Het thema van de Wereldhavendagen is dit jaar ‘Ontdek de haven’. De nadruk ligt op de jeugd, om die kennis te laten maken met de vele mogelijkheden in de Rotterdamse haven en misschien een toekomst voor hen kan zijn. De Wereldhavendagen zijn op 2, 3 en 4 september.

Het eerste uur (12 tot 13 uur) is ingeruimd voor de actualiteit en nieuwtjes uit de regio, aangevuld met rustige en mooie muziek en komt de column van Joop van de Hor weer voorbij, zoals elke eerste zondag van de maand.
Het programma wordt herhaald op zondag van 20 tot 22 uur.

www.rtvalbrandswaard.com