Port Cupwinnaars HGO Groep.
Port Cupwinnaars HGO Groep. Foto:

Haventoernooi

POORTUGAAL - Afgelopen zaterdag werd het na twee jaar eindelijk mogelijk om het traditionele Havenvoetbaltoernooi van sv Poortugaal te houden. Het was alweer de dertiende keer dat sponsors en haven gerelateerde bedrijven zich konden inschrijven om te strijden voor de Port Cup. Gelukkig was het prima weer om het laatste toernooi van het seizoen te spelen.

Grote troeven uit voorgaande edities waren ECT, Steinweg, ILS en Evergreen. Daarnaast waren ook de volgende sponsors van sv Poortugaal aanwezig: Portex, Cloud and Clear IT Consultancy en HGO Groep. De 7 tegen 7 teams over een half veld streden in drie poules om de ereplaatsen, waarna de kruisfinales plaatsvonden. Bureau Veritas werd als outsider na de eerste wedstrijden gezien als de winnaar. Toernooileider Jaap Lodder merkte echter op: ,,Het is nog een lange dag en dat vereist een goede conditie.” Na de lunch werd het zogenaamde kaf van het koren gescheiden en plaatste cuphouder ILS zich in de finale tegen nieuweling HGO Groep. De laatstgenoemde trok uiteindelijk verrassend aan het langste eind door een 1-0 overwinning. In de derde helft met barbecue werd de winst van de cup met de grote oren uitgebreid gevierd door de jongelui van HGO.

,,Complimenten aan alle vrijwilligers die van deze laatste dag van het seizoen weer een weergaloos evenement maakten. Een prachtige afsluiting en tijd voor een wel verdiende vakantie", aldus het bestuur.


Vierde op NK

POORTUGAAL - Nadat de competitie fantastisch was afgesloten en het internationale toernooi Maastricht winnend werd afgesloten, kwam het meisjesteam van sv Poortugaal (O15) in aanmerking voor deelname aan het Nederlands kampioenschap. 

Het kampioenschap werd gespeeld in Alkmaar op het terrein van Kolping Boys, waar vorig weekend dus ook de meisjes actief waren. sv Poortugaal speelde in de groepsfase eerst gelijk tegen GVAV Rapiditas (0-0), waarna de tactiek voor de tweede wedstrijd tegen de gastvereniging van de dag omging en deze tweede wedstrijd met 0-2 werd gewonnen.

De laatste poulewedstrijd was een uitdagende partij. Het stugge Kloetinge moest aan de kan worden gezet. Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan maar uiteindelijk werden de Zeeuwen met 3-1 verslagen. Daarmee veroverde sv Poortugaal een plaats in de halve finale.

Daarin bleek het Amsterdamse Kadoelen met 2-0 te sterk, waardoor de strijd om de bronzen medaille nog resteerde. Het bleek een halte te ver, want DSVP won die strijd om een podiumplaats door een benutte strafschop met 1-0.

Dat betekende dat sv Poortugaal op de vierde plaats eindigde en daarmee een heel knappe prestatie op dit NK neerzette. De meiden hebben het gehele toernooi met veel passie, strijdlust en teamgeest gespeeld. 

De meiden van sv Poortugaal eindigden op de vierde plek.