Alzheimercafé

ALBRANDSWAARD - Sinds begin 2022 hebben verschillende organisaties in Albrandswaard de handen in 1 geslagen om meer bekendheid te geven aan de ziekte dementie. Wat is dementie, wat doet dementie met degene die de ziekte heeft, maar ook zeker wat betekent deze ziekte voor de degene die voor de persoon met dementie zorgt? Gemeente Albrandswaard maakt zich hard voor meer bekendheid, inzet en vriendelijke omgang met en voor inwoners (en hun naasten) met dementie.

In dit kader is er onder andere sinds april 2022 het Alzheimercafé in Albrandswaard. Het Alzheimercafé vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in De Boekenstal aan de Dorpsstraat 34 in Poortugaal.
Dinsdag 7 juni heeft het laatste Alzheimercafé voor de zomermaanden plaatsgevonden. Het was een leerzame en muzikale avond. Er is gesproken over de impact die muziek heeft op het brein en zo ook bij mensen met dementie. Muziek kan je naaste rust geven als ze geïrriteerd is, activeren als ze passief is en vrolijk maken als ze verdrietig is. Het roept herinneringen op waarvan je dacht: die is ze voorgoed kwijt. Als het je lukt om de juiste toon te vinden, voegt muziek iets moois toe aan de kwaliteit van het leven.

In maanden juli en augustus is er geen Alzheimercafé in Albrandswaard.

Het eerste café is weer op dinsdag 6 september. Inloop vanaf 19 uur, start 19.30 uur.


Wandeling over plankier

REGIO - Voor woensdag 6 juli is er een wandeling georganiseerd door vereniging Carnisse grienden over het plankier en de kade van natuureiland de Sophiapolder onder leiding van Netty Wermeester, vertrek om 13.30 uur. Verzamelen en parkeren bij het voetveer, Veersedijk 301, Hendrik-Ido-Ambacht. De wandeling is niet geschikt voor mensen in een rolstoel of voor wie slecht ter been is.
De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Voor leden is de excursie gratis. Niet-leden betalen 5 euro. Bij het aangaan van het lidmaatschap van de vereniging vervalt dit bedrag en betaalt men 10 euro contributie per jaar.

Aanmelden via activiteiten@carnissegrienden.nl