Het meidenteam van sv Poortugaal.
Het meidenteam van sv Poortugaal. Foto:

Meiden verdienen ticket voor NK

POORTUGAAL - Drie jaar geleden zou een meisjeselftal van sv Poortugaal deelnemen aan de Girls Cup in Maastricht, een groot internationaal toernooi. Door de pandemie werd het toernooi enkele keren uitgesteld, tot vorige week toen de ‘Meisjes onder 15’ naar Maastricht trokken.

Al vroeg op de zaterdagochtend werd met 3-0 gewonnen van sv Hillegom, met 1-0 van het Deense Ry Fodbold en met 4-1 tegen het plaatselijke ‘Scham’. Een prachtige start voor de dames die later op de dag ook nog sv Purmerend met 1-0 versloegen. Als ongeslagen ploeg gingen de dames vervolgens de finale in. Daarin moest worden gespeeld tegen een ander team van Ry Fodbold, dat in de andere poule uitkwam. Ook nu lieten de dames uit Poortugaal geen twijfel bestaan over welk team dit toernooi alleen maar kon winnen. De finale werd met 3-0 gewonnen. Trots en blij reisden de meiden aan het einde van het weekend terug naar Poortugaal.
Dit meidenteam speelt zondag 19 juni om het Nederlands Kampioenschap Jeugdvoetbal Talententoernooi bij het Alkmaarse v.v. Kolping Boys.
Dat toernooi is het officiële, open Nederlandse Kampioenschap van heel Nederland voor pupillen en junioren; 1 van de 3 grote prijzen in het voetbalseizoen naast het competitie-kampioenschap en de KNVB beker.

Nadat de MO15-1 in aanmerking is gekomen voor een NK Wildcard, werd er vorige week  bevestigd dat zij recht hebben op een ticket voor het NK met finalisten uit alle zes voetbaldistricten uit Nederland.