RWA wint in fysiek duel

POORTUGAAL - Zaterdag was de laatste thuiswedstrijd van RWA tegen Merwede.

Een angstgegner van de rood witten want de laatste zes jaar was er geen winstpartij voor RWA geweest tegen deze tegenstander. Zo ook de heenwedstrijd van dit seizoen ging toen kansloos verloren (16-9)

Maar RWA is gegroeid en het team is gesmeed en er staat een sterk collectief. Een ploeg die tegenslagen kan overwinnen in een wedstrijd en dat was ook zaterdag weer.

De gasten uit Sliedrecht namen het heft in handen en de thuisploeg bleef erachteraan lopen maar bleef wel in de wedstrijd. Met veel fysieke duels die steeds meer gewonnen werden door RWA werd de rust gehaald met een 7-7 stand.

In de tweede helft trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Het spel werd aanvallend beter en verdedigend bleef het sterk. Een onderdeel waar RWA zich sterk heeft ontwikkeld dit jaar.

Het gat werd geslagen en bij 14-9 leek het gespeeld te zijn. Maar Merwede probeerde met wat wissels nog wat terug te doen. Ze haakten nog wel tot op 2 punten aan maar de uiteindelijke 15-13 winst was gezien de hele wedstrijd een terecht zege. En mooi dat de angstgegner nu een keer verslagen is en databus tekenend voor de progressie dit seizoen.

Het was ook de laatste thuiswedstrijd van captain Rick van Rossen die na dit seizoen lager gaat spelen na 16 jaar selectie te hebben gespeeld.

Coach Edwin Jansen was in zijn nopjes met de zege waardoor de ploeg zich definitief veilig speelde in de eerste klasse. En bij winst volgende week zelfs nog de derde plek kan worden bemachtigd. De laatste wedstrijd zal uit tegen het bekende Albatros zijn.