JO19-1 grijpt naast promotie

POORTUGAAL- Op een zonnig thuiscomplex, tussen de festiviteiten van de familiedag van sv Poortugaal door, kreeg het JO19-1-elftal zaterdag de kans om een prachtig seizoen met een promotie naar de vierde divisie af te dwingen. Er moest dan alleen nog gewonnen worden van Spirit. Het bleek een te lastige opgave.

De wedstrijd had een hoog fysiek gehalte. Er moest gestreden worden voor bijna elke bal. Aanvankelijk had sv Poortugaal een licht overwicht en in de 23e minuut was het de goed spelende Samuel Hooi die de thuisclub op voorsprong schoot: 1-0. Enkele minuten later leek het 2-0 te worden, maar het schot van Max Stol ging over het doel van de bezoekers.

In de tweede helft trokken de bezoekers het initiatief wat meer naar zich toe. Een vrije trap werd knap voor de doellijn onschadelijk gemaakt, maar uiteindelijk wist Spirit de gelijkmaker op het scorebord te laten noteren.
Zoals gemeld was het een fysiek zware wedstrijd. Steeds meer spelers van beide teams liepen op hun laatste benen, er waren diverse gevallen van kramp.
Drie minuten voor tijd kwam uit een kleine scrimmage het antwoord: het werd 1-2 voor Spirit. sv Poortugaal drong nog wel aan, maar viel terneergeslagen op het veld na het laatste fluitsignaal van arbiter Van der Steen.

Een grote teleurstelling voor de lokale talenten, die zo'n prachtig seizoen graag met promotie naar de vierde divisie hadden afgesloten. De vereniging is in ieder geval erg trots op het gehele team en de begeleidende staf.