Wereldsterren bij Klassiek in Rhoon

RHOON – Inmiddels is bekend geworden dat niet alleen de bekende bas Peter Kooij zal meewerken aan het Bach-concert dat zaterdag 18 juni gegeven zal worden in de Ned. Herv, Kerk van Rooh, maar ook de wereldberoemde hoboïst Marcel Ponseele zal van de partij zijn.

Beide musici hebben meegewerkt aan vele honderden cd’s. Zo zijn zij te horen op alle opnames van de Bach-werken die gemaakt zijn door Collegium Vocale o.l.v. Philip Herreweghe. Ook de befaamde dirigent Masaaki Suzuki van van Bach Collegium Japan deed vaak een beroep op hen,.
Zaterdag staan twee van de mooiste cantates die Bach heeft geschreven op het programma: Ich habe genug (BWV 82) en Der Friede sei met dir (BWV 158).

De aanvang is 20.15 uur en kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal via www.klassiekinrhoon.nl.


Oproep registratie
Oekraïense vluchtelingen

ALBRANDSWAARD - Albrandswaard heeft, net als alle andere gemeenten in Nederland, vluchtelingen opgenomen. De gemeente komt graag in contact met vluchtelingen in Albrandswaard die worden opgevangen bij particulieren, maar die zich nog niet hebben laten inschrijven bij de gemeente.

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen worden ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Nadat iemand is ingeschreven krijgt hij/zij een burgerservicenummer (BSN). Met een burgerservicenummer is het bijvoorbeeld mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten en een bankrekening te openen (o.a. voor het ontvangen van leefgeld).

Een afspraak maken kan telefonisch via (010) 506 11 11. Men moet zich kunnen identificeren met een (Oekraïens) paspoort/identiteitsbewijs. Minderjarige kinderen kunnen zonder identiteitsbewijs worden ingeschreven.
Ingeschreven vluchtelingen krijgen op dit moment een basisbedrag per week om de noodzakelijke onkosten te kunnen betalen.